HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oğlundan nöbeti erken devraldı, kendisi öldü

Maden kazasında ölen aynı mahalleden 15 kişiden 11'i toprağa verildi.

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faicasında yaşamını yitiren, bir süre önce mahalleye dönüştürülen Köseler Köyü'nden 11 işçinin cenazesi gözyaşları arasında yanyana toprağa verildi. Ölen işçilerle aynı servis aracıyla madene giden diğer 4 işçinin cesedine de ulaşıldı.

Soma'da önceki gün özel bir maden ocacağında meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan maden faciası Köseler Mahallesi'ne de ateş düşürdü. Muhtar Ali Toprak'ın kullandığı servis aracıyla Soma'daki maden ocağına çalışmaya götürdüğü işçilerden hiçbiri geri dönemedi. Acı haber mahalleye tez ulaştı.

Arama-kurtama çalışmaları sonucu bu işçilerden önce Selahattin Kayrak (50), Beytullah Çakır (47), Muhsin Taş (45), Evren Sarı (28), Güngör Kayrak (51), Sadık Çakır (26), Mustafa Dağlı (43), Bayram Ali Dağlı (53), Mehmet Yetim (50), Ahmet Şen (26) ve Şerif Gezgin'in (29) cesedine ulaşıldı. Cenazeler, dün saat 15.00 sıralarında, Kınık'taki Belediye'ye ait Yenimahalle'deki soğuk hava deposuna getirildi. Cenazeler burada yıkanıp, kefenlendi. Daha sonra Köseler Mahallesi Meydanı'na getirilen cenazeler, burada son kez yakınlarına gösterildi. Ardından cenazeler için saat 20.00'de Köseler İlkokulu bahçesinde, Kınık Müftüsü Mahmut Mintaş ve Bergama Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu ve Aliağa müftüsü Enes Müslümoğlu tarafından tek tek cenaze namazları kıldırıldı. Omuzlarda taşınan cenazeler, Köseler Mezarlığı'nda belediye tarafından ayrı bir paftada kazılan mezarlara, gözyaşları içinde yanyana toprağa verildi. Cenazeye AK Parti İzmir milletvekilleri Binali Yıldırım, Hamza Dağ, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Kınık Kaymakamı İlyas Gün, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, AK Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet, MHP Kınık İlçe Başkanı Hasan Tanır ile yaklaşık 3 bin madenci ve vatandaş katıldı.

11 madencinin acısı devam ederken, birlikte aynı madene gittikleri diğer mesai arkadaşlarından Murat Gezgin (27), Niyazi İzmirli (45), Nihat Kayrak (26) ve Harun Keskin'in (26) de cenazelerine ulaşıldı. Bu dört cenazede Kınık'taki soğuk hava deposuna getirildi. Bu işçilerden 3'ünün Köseler Mahallesi'nde diğer arkadaşlarının yanına, Harun Keskin'in ise ailesinin isteği üzerine Kalemköy Mahallesi'nde bugün toprağa verileceği öğrenildi.

OĞLUNDAN NÖBETİ ERKEN DEVRALDI, KENDİSİ ÖLDÜ

Facianın ardından, İzmir'in Kınık İlçesi'ne bağlı, eskiden köy olan Köseler Mahallesi'nde ölen işçilerin hayat hikayelerinin de herbirinin ayrı bir dram olduğu ortaya çıktı. İzmir'in Kınık İlçesi'ne bağlı Köseler Mahallesi'nde oturan ve maden faciasında hayatını kaybedenlerden Bayram Ali Dağlı'nın (53) aynı işyerinde aynı yerde çalıştığı oğlu Muharrem Dağlı'dan (27), nöbeti yarım saat önce devraldığı ve burada yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. İşi erken bırakan oğlu kurtulurken kendisi hayatını kaybeden Bayram Ali Dağlı'nın 9 yıldır madende çalışan kardeşi, evli ve 3 çocuk babası Mustafa Dağlı (48) ile kız kardeşi Ümmühan Kayrak'ın oğlu, evli ve bir çocuk babası Nihat Kayrak'ın (26) da aynı kazada hayatını kaybettiği anlaşıldı. Nihat Kayrak'ın eşi Şerife Kayrak'ın ikinci çocuklarına hamile kaldığını, olay günü sabah saatlerinde öğrenen Nihat kayrak'ın, işe giderken servis minibusüne sevinçle bindiği öğrenildi.

2 KARDEŞ AYNI MADEN OCAĞINDA ÖLDÜ

Köseler Mahallesi'nde oturan ve Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerden ikisininin evli ve bir çocuk babası Şerif Gezgin (29) ile aynı madende 6 yıldır birlikte çalıştığı, bekar olan kardeşi Murat Gezgin (27) olduğu anlaşıldı.

EMEKLİLİK İÇİN GÜN SAYIYORDU

Köseler Mahallesi'nden, emekli olabilmek için maden ocağında işe başlayıp 10 yıldır çalışan, evli 3 çocuk babası Selahattin Kayrak'ın (50) bir buçuk ay sonra emekliliği hak edeceği ve bunun için gün saydığı ortaya çıktı. Kayrak'ın emekli olmasına çok kısa bir süre kala yaşamını yitirmesi üzüntü yarattı.

DAMADI İLE BİRLİKTE CAN VERDİ

Aynı mahallede oturan, evli ve 4 çocuk babası Güngör Kayrak (51), kızı Tayyibe'nin kocası olan damadı Sadık Çakır (26) ile birlike aynı maden ocağında hayatını kaybetti.

DİĞERLERİ DE ÖLDÜ

Köseler Mahallesi'nin madene kurban verdiği işçiler arasında evli ve iki çocuk babası Beytullah Çakır (47), 10 yıldır maden ocaklarında çalışan evli ve 3 çocuk babası Niyazi İzmirli'nin (43), 8 yıldır maden ocaklarında çalışan evli ve 2 çocuk babası Muhsin Taş (45), 7 yıldır aynı şirkette çalışıp bekar olan Harun Keskin (26), 7 yıldır maden işçisi olarak çalışan evli ve 1 çocuk babası Evren Sarı (28), evli ve bir çocuk babası Mehmet Yetim (50), evli ve bir çocuk babası, eşi 3 aylık hamile Ahmet Şen'in (26) de yer aldı.

RAHATSIZLANINCA KURTULDULAR

Köseler Mahallesi'ndeki aynı madende görevli işçiler Ali Aydın, Mücahit Akgün ve Hulisi Taş'ın ise rahatsızlıkları nedeniyle işe gitmemeleri sonucu hayatlarının kurtulduğu öğrenildi.
(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler