HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oğlunu öldüren babaya ağırlaştırılmış müebbet istemi

Adana'da oğlu 23 yaşındaki Burak Ünnü'yü tabancayla öldürdükten sonra kayıplara karışan 41 yaşındaki Yusuf Ünnü'nün gıyabında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Oğlunu öldüren babaya ağırlaştırılmış müebbet istemi

Olay, merkez Seyhan İlçesi Pınar Mahallesi'nde geçen 11 Eylül'de meydana geldi. Kebapçı dükkanı işleten Yusuf Ünnü, çalışanı Veysel Ateş ve oğlu Burak Ünnü ile beraber Osmaniye'ye bağlı Kızıldağ Yaylası'nda bir lokantada yemek yedikten sonra gece saat 01.00 sıralarında Adana'ya döndü. Burak Ünnü'nün daha önce karıştığı kavgada bıçakladığı K.D.'nin ailesinin iddiaya göre 30 bin lira kan parası istemesi nedeniyle aralarından husumet bulunan baba ile oğul kebap dükkanının önüne geldi. Yusuf Ünnü üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancayla havaya ateş etti. Duruma sinirlenen Burak Ünnü, babasını havaya ateş etmemesi konusunda uyardı. Baba oğul arasında çıkan tartışma sonrası Yusuf Ünnü, oğlu Burak Ünnü'ye yakın mesafeden 3-4 el ateş etti. Burak Ünnü kanlar içinde yere yığılırken Veysel Ateş, 'Ağabey yapma, ne yapıyorsun' diyerek araya girmek istedi. Duruma sinirlenen Yusuf Ünnü, ona da 2 el ateş ederek kayıplara karıştı. Burak Ünnü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken Veysel Ateş, tedavi edildikten sonra taburcu oldu.

İDDİANAME TAMAMLANDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Hakkında yakalama kararı bulunan Yusuf Ünnü'nün gıyabında 'Nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'Genel güvenliği tehlikeye sokma' ve 'yaralama suçlarından' 7.5 yıl hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler