HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oğlunun gözleri önünde suya düşerek öldü

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde 34 yaşındaki Recep Kemer, oğlu 8 yaşındaki Metin Kemer'le balık tutmaya çalıştığı Ören Çayı önündeki gölete düştü. İnşaat işçisi Kemer'in 5 saat sonra cesedi bulundu.

Oğlunun gözleri önünde suya düşerek öldü

Fethiye'nin Esenköy Mahallesi'nde oturan evli ve 3 çocuk babası Recep Kemer, Esenköy Şehit Er Asım Özdemir İlkokulu'ndan öğle saatlerinde çıkan oğlu Metin Kemer'i de yanına alarak Seydikemer'in Ören Mahallesi'ne balık tutmaya gitti. Dün saat 17.00 sıralarında Ören Çayı üzerine kurulu DSİ Regülatörü'nün su bendine çıkarak balık tutmaya çalışan Recep Kemer'in ayağı, yosun tutan beton zemine basınca kaydı. Bendin önündeki 3 metre derinliğindeki gölete düşen Recep Kemer, yüzme bilmediği için sudan çıkamadı ve gözden kayboldu.

BABASI GÖZLERİ ÖNÜNDE SUYA DÜŞTÜ

Gözleri önünde babası suya gömülen Metin Kemer, çığlıklar atarak çevreden yardım istedi. Olay yerine koşan çevre sakinleri, bulanık suda kaybolan Kemer'i bulamayınca jandarma ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi.

Jandarma ekipleri göletin derin olması nedeniyle Marmaris Sualtı Polisi'nden, Kemer'in sürüklenme ihtimaline karşı ise Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibinden destek istedi. Bölgeye ulaşan 10 kişilik AKUT ekibi DSİ regülatöründen başlayarak Ören Çayı kenarında arama çalışması başlattı. Çayın iki yakasında 1 kilometre yürüyen ekipler gece karanlığında el feneriyle Kemer'i aradı.

BABASININ BULUNMASINI ÜZÜNTÜ İÇİNDE BEKLEDİ

Babası gözleri önünde suya düşerek kaybolan Metin Kemer ise gölet kıyısında yakılan ateşin başında arama çalışmalarının sonuç vermesini bekledi. Çevre sakinleri üzüntülü gözlerle olan biteni izleyen küçük Metin'i sarılarak teselli etmeye çalıştı.

GÖLETİN DİBİNDE CESEDİNE ULAŞILDI

Bu sırada Marmaris Sualtı Polisi bölgeye gelerek dalış hazırlıkları yaptı. Saat 22.00 sıralarında oksijen tüpüyle gölete dalan 2 dalgıç polis, bir kaç dakika sonra 2 metre derinlikte Kemer'in cesedine ulaştı. Su yüzeyine çıkarılarak göletin kıyısına getirilen Kemer'in cesedi, ceset torbasıyla çay kenarına taşındı. Gölet kıyısında bekleyen Metin Kemer ise babasının cansız bedenini görmemesi için çevre sakinleri tarafından hemen bölgeden uzaklaştırıldı.

'TEHLİKELİ BİR YER DEĞİL'

Ören Mahallesi Muhtarı Şahin Ekinci, Kemer'in balık avlamak isterken suya düştüğünü belirterek yüzme bilmediği için boğularak can verdiğini söyledi. Ekinci, "Burası aslında çok tehlikeli bir yer değil. Buradan sulama kanalı ve dere yatağından artan çok az bir miktarda su geçiyor. Kayıp düşmesi ve yüzme bilmemesi sonucu boğulmuş. Allah rahmet eylesin. Hepimiz çok üzgünüz" dedi.

İhbar üzerine 10 kişilik ekiple bölgeye geldiklerini aktaran AKUT Fethiye Ekip Sorumlusu Fatih Işık ise "Olay yerine geldiğimizde su altında olma ihtimalini söylediler. Aynı zamanda akarsuyun devamının aranmadığını öğrendik. Biz su altında arama yapmadık. Bunun için Marmaris'ten deniz polislerini çağırdık. Arama çalışmalarımızı akarsu etrafında sürüklenebilme ihtimaline karşı sürdürdük. Yaklaşık 1 kilometrelik alanda aramayı gerçekleştirdik. Bu sırada deniz polisi Marmaris'ten geldi ve dalış sonucunda kazazedeye ulaşıldı" diye konuştu.

Recep Kemer'in cesedi Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Fethiye Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.

Kemer'in oğlu Metin ise polis tarafından yakınlarına teslim edildi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler