HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi hayatını kaybetti

Adana'nın Aladağ ilçesinde bir öğrenci yurdunda yangın çıktı. Yangında 11 öğrenci ile bir eğitmen hayatını kaybetti.

Adana'nın Aladağ İlçesi’nde dün akşam ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 eğitmen yaşamını yitirdi, 22 öğrenci yaralandı. Hayatını kaybeden öğrencilerin bazı çocukların cenazeleri birbirlerine sarılı halde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yangın merdivenin kapısı içeriden kilitliymiş. Çocuklar çıkmayı başaramamış" dedi, anahtarların hayatını kaybeden eğitmende olduğunu söyledi. Çocukların cansız bedenleri yangın merdiveninin yanında bulunmuş. Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan cesetlerin teşhisi için ailelerden DNA örnekleri alındı. Bu arada faciayla ilgili aralarında yurt müdürünün de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

8 ÖĞRENCİ ÇATIDA, 3 ÖĞRENCİ VE EĞİTMEN 2. KATTA BULUNDU

8 öğrenci kaçtıkları çatıda, 3 öğrenci ve eğitmen de 2. katta hayatını kaybetti. Adana Valisi Mahmut Demirtaş yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise olay sırasında yangın merdivenin kilitli olduğunu belirtti. Facianın duyulmasının ardından 4 bakan Aladağ’a gitti. CHP de heyet gönderdi.

Öğrencilerin yangın merdivenini açamadığını ve bunun sebebinin merdivenin kilitli olabileceğini söyleyen Başkan Sözlü, olayın yarın açığa çıkabileceğini kaydetti.

CESETLER BİRBİRİNE SARILI HALDE BULUNDU

Aladağ'daki kız öğrenci yurdundaki facianın boyutları bu sabah gün ağarınca ortaya çıktı. 3 katlı binanın çatısının tamamen yanıp çöktüğü görüldü. Enkaza ulaşan ekipler, ölen kızların cesetlerini birbirlerine sarılı bulundu.

BÜYÜK BÖLÜMÜ AHŞAP BİNA

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangınına ilişkin, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı." dedi.

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 3 katlı bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında, 11'i kız öğrenci ve 1 görevli olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, 22 öğrenci de yaralandı. Büyük bölümü ahşap olan binada yanarak ölenlerin cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından binadan çıkartıldı.

Saat 19.30'da Aladağ İlçesi Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan ve 200 öğrencinin kaldığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevler kısa sürede büyük bölümü ahşap olan tüm binayı sardı. Aladağ ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti. Yangınla birlikte paniğe kapılan öğrencilerin bazıları pencerelerden atladı. Pencelerden atlama sonucu vucudunda kırıklar oluşan öğrencilerle birlikte dumandan etkilenen toplam 22 öğrenci yaralandı. Yaralı öğrencilere olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra hastanelere sevk edildi.

12 ÖLÜ, 22 YARALI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak da olay yerine gelerek çalışmaları yerinde izlediği. İtfaiyenin çabaları sonucu yangın yaklaşık 3 saat sonra kontrol altına alındı. Binanın ikinci ve üçüncü katlarında kalan ve dışarı çıkamayan 11 öğrenci ile bakıcı olduğu belirtilen 1 kadının cesedine ulaşıldı.

Bu arada ilçenin tamamından görülen yangın nedeniyle bölgeye akın eden vatandaşlar da büyük panik yaşadı, çocuklarına ulaşamayan aileler de gözyaşlarına boğuldu.

18 bin nüfuslu ilçede panik yaşanması nedeniyle ilçeye takviye Çevik Kuvvet ekipleri sevk edildi. Jandarma güvenlik önlemi alarak bölgeye kimseyi yaklaştırmadı.

Vali Demirtaş: "Yangında 12 vatandaşımızı kaybettik. Bunlardan 11'i öğrenci, biri eğitmen. 22 vatandaşımız da yaralı"

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangınına ilişkin, "Yangında 12 vatandaşımızı kaybettik. Bunlardan 11'i öğrenci, biri eğitmen. 22 vatandaşımız da yaralı. İçeridekilerin tamamına ulaştık. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz." dedi.

Demirtaş, olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, özel öğrenci yurdundaki yangının saat 19.25 civarında çıktığını söyledi.

Yurtta toplam 34 öğrencinin kaldığını anlatan Vali Demirtaş, "Yangında 12 vatandaşımızı kaybettik. Bunlardan 11'i öğrenci, biri eğitmen. 22 vatandaşımız da yaralı. İçeridekilerin tamamına ulaştık. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Demirtaş, yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Yaralılardan durumu ağır olan herhangi kimse yok. Yaralıların bazıları pencereden atlamışlar." ifadesini kullandı.

3 AYRI CENAZE ARACIYLA GETİRİLDİ

Yangında hayatını kaybeden 12 kişinin cenazesi, 3 ayrı cenaze aracıyla Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Büyük çoğunluğu yandığı için cesetlerin kimlik teşhisi için DNA testi yapılacağı bildirildi.

'YANGIN MERDİVENİNİN KAPISI KİLİTLİYDİ' İDDİASI

Bu arada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, binanın yangın çıkış merdivenin kapısının kilitli olduğunu ileri sürdü. Sözlü, çocukların cesedinin yangın merdiveninin kapısının yakınında bulunduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Adana'ya geldi. Bakanlar, karayoluyla Aladağ İlçesi'ne geçti.

‘Huzur ve güven ortamını bozuyor’ diye yasak getirildi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Adana’da ‘Süleymancılar’olarak bilinen cemaatin yurdunda çıkan yangın sonucu 10’u çocuk 11 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

6 KİŞİ GÖZALTINDA

Yangınla ilgili soruşturma kapsamında, aralarında yurt müdürünün de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

DHA/İHA/AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler