HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğrencilere bıçak çeken kantinci serbest!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kız öğrenci yurdunda sahura kalkan öğrencilerin üzerine bıçakla yürüdüğü iddia edilen ve sosyal paylaşım sitelerindeki tehdit dolu paylaşımları nedeniyle ikinci kez gözaltına alınan kantin görevlisi 40 yaşındaki Ö.A. dün hakim karşısına çıktı. İddiaları reddeden kantinci Ö.A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kuşadası Turizm Fakültesi’nde öğrenim gören kız öğrencilerin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurtta bir grup öğrenci, önceki gece saat 03.00 sıralarında sahura kalktı.

Yiyecek bir şeyleri olmayan öğrenciler, yurdun kantinini işleten Ö.A.’yı arayıp, kantini açmasını istedi. Eşi Z.A. ile yurda gelerek kantini açan Ö.A. ile kız öğrenciler H.Ö. ve K.T. arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın uzaması üzerine Ö.A., iddiaya göre, iki kız öğrenci ile yanlarındaki arkadaşlarının üzerine yürüdü.

Elinde bıçak bulunduğu da iddia edilen Ö.A.’dan korkan kız öğrenciler, panikle kaçarken o anlar yurtta kalan diğer öğrenciler tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Olayın ardından iki kız öğrenci polisi arayıp, yardım istedi.

İhbar üzerine yurda gelen polis, tarafların ifadelerine başvurdu. Şikayetçi olunmaması üzerine kantinci Ö.A. serbest bırakıldı.

Yaşananların ardından yurtta kalan kız öğrenciler, sosyal medyada yaşanan gergin anları kınadıkları paylaşımlarda bulundu.

İDDİALARI REDDETTİ

Ancak, gerginlik Ö.A.’nın serbest bırakılmasının ardından sosyal paylaşım sitesindeki tehditleri ve silahlı fotoğraf ve görüntüleriyle had safhaya ulaştı. Ö.A., sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında yaptığı paylaşımda suçsuz olduğunu ileri sürüp, tartıştığı kız öğrencileri ‘anarşist’ olmakla suçlayıp, sinkaflı küfürler etti. Ö.A., “Cinnet geçirmeye az kaldı hepsini ” sözleriyle elinde pompalı tüfek bulunan fotoğrafını ve görüntülerini paylaştı.

Öğrencilerin suç duyurusunda bulunması üzerine Ö.A., savcılığın talimatıyla polis tarafından ikinci kez gözaltına alındı. Geceyi Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nde geçiren kantinci Ö.A. gündüz hakim karşısına çıktı. İddiaları reddeden kantinci Ö.A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yaşananların ardından kantincinin Kredi ve Yurtlar Kurumu ile yaptığı sözleşme Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından iptal edilen kantin görevlisi Ö.A., kız yurdu içerisindeki kantini boşalttı. (İHA)


En Çok Aranan Haberler