HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğrenciye darp iddiası

Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir ortaokul öğrencisinin, öğretmeni tarafından sınıf arkadaşıyla kavga ettiği gerekçesiyle darp edildiği iddiasıyla ailesi savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Öğrenciye darp iddiası

İddialara göre, Çarşamba ilçesi Atatürk Ortaokulu öğrenim gören 7. sınıf öğrencisi Altan Ç.(11), sınıf arkadaşı Resul T.(11) ile kavga etti. Kavgayı gören okulun öğretmenleri iki öğrenciyi okulun beden eğitimi öğretmeni B.U.’ye (35) götürdüler. Öğretmen B.U.’nun öğrencilerden Altan Ç.’ye şiddet uyguladığı iddia edildi. Olayı yalanlayan öğretmen B.U., iki öğrenciyi barıştırdığını ileri sürdü. Başından geçen olayları anlatan 7. sınıf öğrencisi Altan Ç., olayın şokunda olduğunu söyleyerek, “Okulda arkadaşımla şakalaşıyordum. O sırada öğretmen bizi gördü. Beden eğitimi öğretmenimize söyledi. Öğretmenim bizi spor odasına götürdü. Orada şakalaştığım arkadaşıma daha kötü davrandı. Öğretmen elinin tabanıyla yüzüme vurdu. Sonrasında hastaneye gittim. Öğretmen bizi yanlış anladı. Biz arkadaşımla şakalaşıyorduk” dedi.

Darp sonucu beyin travması yaşadığını söyleyen Altan Ç., “Öğretmenimiz içeri girerken bize ‘10 numara 5 yıldız dayağı göstereceğim size’ diyerek odasına aldı. Orada bir tane daha beden eğitimi öğretmeni vardı. O da ‘iyi döv, iyi döv’ dedi. Bu olay son derste oldu. Okuldan çıkınca babama gittim anlattım. Babamla birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gittik ve ifade vererek şikayetçi olduk. Daha sonra Babamla beraber hastaneye gittik. Midem bulanıyor, başım dönüyordu. Ateşim de çok çıkmıştı. Doktorlar ‘beyin travması geçirdiğimi’ söyledi” şeklinde konuştu.

Oğlunun kalp rahatsızlığı olduğunu ifade eden baba İsmail Ç. (43), oğlunun okulda yaşadığı olayın ardından mide bulantılarının ve baş dönmelerinin arttığını, hastaneye başvuruda bulunduklarını söyledi. İsmail Ç., “Oğlum kalp kulakçığı hastası. Okulu bu konu hakkında daha öncesinde bilgilendirmiştik. ‘Bu hastalık ne?’ diye sorduğumuzda bize, ‘boynuna ve göğüs hizasına alabilecek darbelerde ani kalp durması olabileceğini, bu tür hareketlerden kaçınılması gerektiğini’ söylediler. Altan yanıma arkadaşı ile birlikte geldi, ‘baba kavga ettim’ dedi. Yanındaki arkadaşı ‘söylesene öğretmen vurdu’ dedi. Oğlum önce korktu. Sonra öğretmenin vurduğunu anlattı. Bizler de hemen Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunlarına güvenerek karakola suç duyurusunda bulunduk. Sonuçta bu 11 yaşında bir çocuk, kalp hastası. Hastaneye gittik darp raporu aldık. Tomografisi çekildi. Tomografisinde beyin travması geçirdiğini ve ödem oluşma riskinin bu yaşta ki çocuklarda olabileceğini belirttiler. Eve döndüğümüzde şikayetler artınca bu kez de Samsun’ a oğlumu götürdük” ifadelerini kullandı.

Çarşamba Devlet Hastanesi’nden sonra gece şikayetlerinin artması nedeni ile gece geç saatlerde bu defa da Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittiklerini anlatan İsmail Ç., “Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik. Doktor durumu inceledi. Travma yaşadığını, ödem oluşmadığını ama ödem oluşma tehlikesinin olduğunu belirttiler. Doktorlar ayrıca, ‘kusmaların şiddeti çoğaldığında hemen hastaneye gelmeniz gerekiyor’. Biz öneriyi dikkate aldık gece 00.00’DA hastaneden ayrıldık” şeklinde konuştu.
Okul yönetimiyle yaşanılan olayı paylaştığını ifade eden İsmail Ç., “Okul yönetimi sağ olsun bizi çok iyi dinledi. Bizlere sıkıntı durumunda çözüleceğini söyledi. Olayın takipçisi olacaklarını söylediler, konu yargıya intikal etti. Veliler olarak çocuklarımızı mektep eğitimi alsın diye gönderiyoruz. Dayak yesin diye de göndermiyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Eğer ki darp varsa, işin içinde şiddet varsa şiddetin olduğu her yerde bir suçlunun olduğunu düşünüyorum. Sonuna kadar takipçisi olacağım” açıklamasında bulundu.

“KESİNLİKLE DAYAK YOK”
Öte yandan olayla ilgili iddialara cevap veren Atatürk Ortaokulu Okul Müdürü Nuh Şengül, şunları söyledi:
“Öğrenciler birbirlerine küfür ediyorlar. Küfürleşme sonucunda Altan Ç. ve Resul T. ile kavga ediyor. Kavga esnasında çocuklar birbirlerine vuruyorlar. Öğretmeniz bunları spor odasına götürüp uzlaştırıyor, barıştırıyor ve öğrencileri okşuyor. Kesinlikle dayak yok. Olduğuna da inanmıyorum. Öğretmenimiz dayakçı biri değil. Darp edildiği iddia edilen öğrenciyi okulun öğretmenlerine sorabilirsiniz. Okulun huzurunu bozan, sürekli gürültü oluşturan bir öğrenci. Velisi de buraya gelip bir öğretmene, bir idareciye nasıl davranılması gerektiğinde eksikleri olan, biri tamamen çocukların konuşmasıyla okula gelebilecek bir insan. Hatta bir gün odama gelip ‘biz Çarşambalıyız’ diyerek üstü kapalı arkadaşımızı tehdit etti. Biz öğretmen arkadaşımıza güveniyoruz. ‘Yapmadım’ diyorsa yanındayız. Geçen sene şiddet uygulayan bir öğretmenimizi bizzat ben takip ederek tayinini aldırdık. Bu okulu biz öğrencilerin kendi isteyerek, severek geldikleri bir hale getirmek istiyoruz. Evet, soruşturma başlattık. İdari soruşturmamız da ayrıca sürüyor. Rapor olayını da çocuklar birbirleriyle kavga ettikleri için birbirlerine vurmalarıyla alakalı o raporda çocuğun yüzünde kızarıklık olduğunu ve çocuğun kalp kapakçığında sıkıntı olduğundan yaşandı diye tahmin ediyorum. Kesinlikle çocukların birbirlerine vurmasıyla kaynaklanan ve öğretmenin onları okşamasıyla ilgili olmayan bir olaydır.”

“KESİNLİKLE YALAN”
Olayda şikayetçi olunan beden eğitimi öğretmeni B.U. ise, “Kavgada çocuklar birbirlerine vurmuş. Ben sadece onları spor odasında barıştırdım ve gönderdim, ben de evime gittim. Benden sonra ‘öğrenciyi dövdüğüm’ dile getirilmiş ama kesinlikle yalandır. Ben diğer öğrenci ile de görüştüm ve kendilerinin kavga ettiğini ve Altan Ç.’nin kendisine küfredip karnına vurunca onun da arkadaşının yüzüne vurduğunu belirtti. Bu olayda başka sıkıntılar var. Bunu okul idaresi biliyor. Ben başka açıklama yapamayacağım” dedi. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler