HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okmeydanı’nda şüpheli paket alarmı

Okmeydanı'nda yüzleri maskeli bir grup, havaya ateş açtıktan sonra bir pankarta paket bağlayarak kaçtı. Bomba imha ekipleri tarafından patlatılan paketten piknik tüpü çıktı.

Okmeydanı’nda şüpheli paket alarmı

Olay, saat 18.30 sıralarında Beyoğlu Okmeydanı Mithatpaşa Caddesi Anadolu Kahvesi girişinde meydana geldi. İddiaya göre, cadde girişinde yüzleri maskeli 6 kişilik bir grup silahla havaya ateş açarak korsan eylem gerçekleştirdi.

Eylemin ardından grup, yazılı bir pankarta bir paket bağladıktan yere bırakarak kaçtı. Yere bırakılan paketin içerisine bir kablonun uzandığını gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen "akrep” diye tabir edilen zırhlı araçlar, şerit çekerek caddenin girişini kapattı. Ardından durumu bomba imha ekiplerine bildirdi. Bomba imha uzmanları gelene kadar ekipleri, trafiği kontrollü bir şekilde ilerleterek, vatandaşları da olay yerinden uzaklaştırdı. Bir süre sonra olay yerine gelen bomba imha ekibi, koruyucu kıyafetini giyerek hazırladığı fünyeyi paketin üzerine bıraktı.

POLİS VATANDAŞLARA DEFALARCA ANONS YAPTI

Fünyenin bırakılmasının ardından polis ekipleri paketin yakınından geçen vatandaşlara uzaklaşması için anons yaptı. Vatandaşların anonsu dikkate almayarak paketin yakınından geçmesi üzerine, polis anonslarını tekrarladı. Yapılan anonsların ardından fünye uzman ekip tarafından kontrollü bir şekilde patlatıldı. Kontrollü patlatmanın ardından paketin yanına gelen uzmanın incelemeleri sonucunda paketin içerisindekinin piknik tüpü olduğu belirlendi. Tüpün içerisine giden ipi bıçak yardımıyla kesen uzman tüpü kaldırıma bıraktı. Daha sonra da pankartın bağlı olduğu ipi de keserek yoldan toparladı.

Olayın ardından caddeye girmeye çalışan vatandaşların tüpü görerek geri atması ise dikkat çekti. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler