HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okul müdüründen akılalmaz taciz!

Adana'da, odasına çağırdığı kadın öğretmenin önünde mastürbasyon yaptığı kadın savcı tarafından ortaya çıkarılan okul müdürü hakkında üç yıl hapis istendi

Okul müdüründen akılalmaz taciz!
Adana'da, odasına çağırdığı kadın öğretmenin önünde mastürbasyon yaptığı kadın savcı tarafından ortaya çıkarılan okul müdürü hakkında üç yıl hapis istendi. Vali İlhan Atış, "Meslekten ihracı için kararlıyız" dedi
Adana'da bir okul müdürünün, odasına çağırdığı kadın öğretmene yaptığı akıl almaz taciz, kadın savcı tarafından ortaya çıkarıldı... Olay, geçen yıl Yumurtalık ilçesindeki bir ilköğretim okulunda yaşandı. İddiaya göre müdür H.E., beden eğitimi öğretmeni E.T.'yi odasına çağırdı. Kadın öğretmen, müdürün kitaplarla donatılmış masasının tam karşısına oturdu. Bir süre sonra E.T., müdürün el ve yüz hareketlerinden şüphelendi. Daha sonra da odayı terk edip, soluğu kadın müdür yardımcısının odasında aldı.
Durumu önce ona, ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne aktardı. Kadın öğretmen, Yumurtalık Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, müdürün, karşısında mastürbasyon yaptığını öne sürüp şikâyetçi oldu. Yumurtalık Cumhuriyet Savcısı Esra Altınışık, hemen harekete geçti. Olayın üzerinden sadece bir saat geçtikten sonra, müdür H.E.'nin odasında polis tarafından araştırma yapılmasını sağladı. Bu araştırmada, oda zemini ve çöp kovasındaki kağıt peçetede sperm bulundu.
**SPERM MÜDÜRE AİT**
Kadın savcının takibiyle Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilen örnekler incelendi ve spermin müdüre ait olduğu belirlendi. Bu gelişme üzerine Adana Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Üzeyir Özdoğan ve müfettiş Şaban Oran Yumurtalık'a giderek öğretmenin yeminli ifadesine başvurdu. Savunması alınan okul müdürü H.E., "Kasığımda mantar var, onu kaşırken yaptığım hareketler yanlış anlaşılmış olabilir" dedi. Tacizle suçlanan müdür H.E., hem eşini tanık gösterdi hem de mantar raporunu müfettişlere sundu.
**BU İLK VUKUATI DEĞİL**
Bu arada aynı okulda görev yapan başka bir kadın öğretmen de, "Evli olduğum için daha önce anlatamadım. Müdür bana da aynı yöntemle cinsel tacizde bulundu" diye şikâyette bulundu. Savcı Esra Altınışık tarafından, müdür H.E.'ye iki ayrı cinsel taciz suçlamasıyla dava açıldı. Yumurtalık Sulh Ceza Mahkemesi'nde 3 yıla kadar hapis ve para cezası istemiyle yargılanmaya başlanan H.E., Adana Valiliği'nce açığa alındı. H.E. daha sonra başka bir ilçedeki köy okuluna öğretmen olarak atandı.
**MESLEKTEN İHRAÇ İSTENDİ**
Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin raporundan hareketle, 15 yıllık öğretmen H.E.'nin "Meslek ahlakı ve meslek etiğine uymayan, meslek ve insanlık ilkeleriyle bağdaşmayan düzeyde iffetsizlik" gerekçesiyle meslekten atılmasını talep etti. H.E. hakkında hazırlanan dosya MEB Üst Disiplin Kurulu'na sunuldu. Vali İlhan Atış, "Sürecin çok kısa sürede sonuçlanacağına inanıyorum. Adana Valiliği bu kişinin meslekten ihraç edilmesi konusunda ısrarlıdır" dedi. Valilik bu konuda velilerin de tepkili olduğunu kaydetti.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler