HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Okulda bıçaklı veli dehşeti

TEOG sistemiyle evinden uzak bölgedeki bir okula yerleştirilen öğrencinin velisi sinir krizi geçirince okul bastı.

Eline aldığı ekmek bıçağıyla okulun kapısına dayanan sinirli baba, çevredekilere korkulu anlar yaşattı.

Bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirme sonuçlarının ardından çocuğu uzak bölgedeki bir okula yerleştirilen veli dehşet saçtı. Çocuğunun yakındaki bir okula nakledilmesini isteyen babanın isteği yerine getirilmeyince sinirlerine hakim olamayan baba, Avcılardaki Gürpınar Ticaret Meslek Lisesi’ni bastı. Okulun camlarını kıran ve görevlileri tehdit eden veli, güçlükle sakinleştirildi

AMATÖR BİR KAMERA O ANLARI GÖRÜNTÜLEDİ

Amatör bir kameraya yansıyan görüntülerde etrafına dehşet saçan baba eline aldığı taş parçasıyla okulun camlarını kırıyor. Bir türlü sakinleşmeyen baba, daha sonra okulun kapısını tekmeliyor. Sinirli baba çevresindekilerin sakin olması yönündeki uyarılara ise arka cebinden çıkardığı ekmek bıçağını doğrultarak cevap veriyor. Etrafındakilere tehditler savuran veli, “Öldürürüm bakın yanaşmayın üzerime, evladı olan üzerime yanaşmasın” diye konuşuyor. Camı kırdıktan sonra kapıyı içeriden açan veli, okulun içerisine girerek burada da bağırmaya devam ediyor. O anlarda okul bahçesinde bulunan öğrenciler ise olayı şaşkınlık içerisinde izledi.

Konuya değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Sen 7’nolu Şube Başkanı Mehmet Emin Kışanlıoğlu, “TEOG mağduru bir veli öğrencisini 40-45 gündür okula gönderemiyor. Silivri’de bir okula göndermişler. Fakat servis olmadığı için, daha doğrusu Parası olmadığı için çocuğu evde. Yetkililer sorunun çözüleceğini söylüyorlar. Haftalar geçmesine rağmen sıralamadan dolayı veli öğrencisini okula gönderemiyor. Veli okula geliyor ve güvenliği aştıktan sonra giriş kapısının camlarını kırıyor” diye konuştu.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler