HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öldürülen 2 kişinin kimliği şoke etti

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan 2 cesedin Suudi Arabistan ve Suriye uyruklu kişilere ait olduğu belirlendi.

Öldürülen 2 kişinin kimliği şoke etti

Öte yandan ülke genelinde Kobani protestolarındaki ölü sayısı 24'e yükseldi.

Kızıltepe'de IŞİD'in Suriye'nin Kobani (Ayn el Arap) kentine yaptığı saldırıları protesto etme bahanesiyle izinsiz gösterilerin yapıldığı Urfa Caddesi'nde dün bulunan 2 cesedin kimlik bilgileri tespit edildi. Cesetlerden birinin eşinin yakınlarına bayram ziyaretine gelen Suudi Arabistan uyruklu Fehad İbrahim Elduveric (45), diğerinin ise Mardin'de ikamet eden Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif'e (43) ait olduğu öğrenildi.

Suudi arabistan uyruklu Elduveric'in Kızıltepe'de ikamet eden ve inşaatlarda işçi olarak çalışan eşinin ağabeyi Muhammed İbrahim'in evine bayram ziyareti için geldiği, dönüş için bilet ve vize işlemlerinden dolayı Kızıltepe'den Mardin'e gitmeye çalıştığı bildirildi.

Öldürülen iki kişinin yakını olan Muhammed İbrahim, Fehad İbrahim Elduveriç’in uzun sakallı olması ve Kürtçe bilmediği için IŞİD militanı olduğu şüphesi ile öldürüldüğünü ileri sürerek, "Kız kardeşimin eşi Fehad ve akrabamız Abdullah Muhammed Latif, Mardin dönüşünde bir grup yollarını kesip kimlik kontrolü yapıyor. Bu sırada beni arayıp geç gelebileceklerini söylediler. Ben de uzun süre bekledikten sonra kendilerini aradığımda telefonları kapalıydı. Polise haber verince 2 kişinin cesedinin bulunduğu bana bilgi verdiler. O cesetlere baktığımda birinin kız kardeşimle evli damadımız olan Fehad’a, diğerinin ise hem akrabam hem de birlikte 2 yıl önce Akçakale’den Türkiye’ye birlikte giriş yapan Abdullah olduğunu görünce dünyam yıkıldı. Her ikisinin ne IŞİD’le ne de başka kimseyle bağlantısı yoktu. Bize bayram ziyaretine gelmişti. Yarın uçağı gideceği için bilet vize işlemleri için Mardin’e gitmişti. Dönüşte bir grup onları araçtan indirip sorgulamış. Beni aradığında Kürtçe bilmediği için sorun çıkardığını söylemişti. Kürtçe bilmeyen her sakallı IŞİD’ci mi oluyor? Bu nasıl bir durum. Suriye’den savaştan kaçtık gelip burada bizi öldürüyorlar" dedi.

ÖLÜ SAYISI 24'E YÜKSELDİ

Siirt'te IŞİD'e tepki bahanesiyle yaşanan olaylarda bir akaryakıt istasyonuna yönelik saldırı sırasında silahla ağır yaralanan Kamil Taş'ın (25) tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği bildirildi.

Siirt'teki olaylarda ölü sayısı 4'e yükseldi. Kentin bazı bölgelerinde gerginlik devam ediyor.

Olaylarda şimdiye kadar Diyarbakır'da 10, Mardin'de 5, Siirt'te 4, Batman, muş, Van, Adana veİstanbul'da da birer olmak üzere 24 kişi yaşamını yitirdi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler