HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öldürüp, yaktı ve traş oldu

Arkadaşının cesedini yaktıktan sonra berbere gidip saçlarını kestirmiş.

Öldürüp, yaktı ve traş oldu

Diyarbakır'da, geçen Kasım ayında öldürülerek, cesedi aracın içinde yakılan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Sicil Müdürü 30 yaşındaki Mehmet Nurettin Gülsüm'ü öldürdüğü iddiasıyla tutuklu olarak yargılanmasına başlanan Askeri Alkan'ın, cinayet ardından cesedi yaktığı ve daha sonra saç yanığını gizlemek için berbere gidip tıraş olduğunu öne sürüldü.

Geçen 26 Kasım'da otomobilinin içinde yakılarak öldürülmüş halde bulunan Mehmet Nurettin Gülsüm'ün öldürülmesi ile ilgili soruşturmayı sürdüren Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı iddianameyi tamamlayarak mahkemeye sundu. Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede öldürülen Nurettin Gülsüm'ün arkadaşı şüpheli Askeri Alkan hakkında 'Tasarlayarak kasten öldürme' ve 'Mala zarar verme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 6 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Savcı, Askeri Alkan'ı evinde saklayan dayısı Mehmet Arslan için ise 'Suçluyu kayırma' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istedi.

CESEDİ İTFAİYE VE POLİS EKİPLERİ BULDU

İddianamede cinayet tarihinde Askeri Alkan'ın, Mehmet Nurettin Gülsüm ile bir süre görüştüğü, saat 19.00 sıralarında belirtilen aracın merkez Sur İlçesi'nde tamamen yandığı belirtildi. İhbar üzerine sevk edilen itfaiye ve polis ekiplerinin aracın arka kısmında ceset bulduğu belirtilen iddianamede, DNA testi ile kömürleşmiş cesedin Nurettin Gülsüm'e ait olduğunun saptandığı ifade edildi. İddianamede, aynı saat diliminde Sur İlçesi yakınlarındaki Çayönü Mevkii'nde kan lekeleri ve beyin dokuları bulunduğu, otopsi işleminde cesedin başında kemik kırıkları tespit edildiği vurgulandı. Yol kenarındaki kan izlerinin öldürülen Nurettin Gülsüm'den alınan kan örnekleri ile uyumlu olduğunu belirten Savcı, maktülün silahla başından vurularak öldürüldüğünü ve başka bir yere götürülerek araçla birlikte yakıldığının tespit edildiğini bildirdi.

İddianamede, Mehmet Nurettin Gülsüm'ün vurulduğu yer ile aracın yakıldığı yer arasındaki tüm benzin istasyonlarının güvenlik kameralarının incelendiği, şüphelinin 2 litre benzin alıp yolun karşı tarafına bıraktığı araca gittiği kaydedildi. Askeri Alkan'ın olaydan bir gün sonra dayısı olan diğer şüpheli M.A.'nın evinde yakalandığı belirtildi.

"BEN ÖLDÜRMEDİM"

Şüpheli Askeri Alkan iddianamedeki ifadesinde, Nurettin Gülsüm ile arkadaş olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"İş çıkışı maktülün arabası ile evime giderken birisinden alacağı olduğunu söyleyerek birlikte gitmemizi söyledi. Dicle Nehri kenarına gittik. Orada tanımadığım kişiler bizi durdurup Nurettin'i başka arabaya götürdü. 2 kişi üzerime benzin dökerek yakmaya çalıştı. Dicle Nehri'ne atlayıp yüzerek karşı kıyıya gittim. Ben öldürmedim. Ben bu olayın mağduruyum."

İddianamede, Askeri Alkan'ın arasında alacak anlaşmazlığı bulunan Mehmet Nurettin Gülsüm'ü ele geçirilemeyen av tüfeği ile yakın mesafeden başına ateş ederek öldürdüğü, cesedi arka koltuğuna yerleştirdikten sonra aracı ateşe verdiği, bu sırada yüz ve ellerinin hafif yandığı, saçındaki yanıkları gizlemek için berbere giderek tıraş olduğu yer aldı.

Askeri Alkan ve Mehmet Arslan'ın yargılanmasına Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Tutuklu sanık Askeri Alkan, davanın ilk duruşmasına Siirt Cezaevi'nden SEGBİS sistemi ile katılırken, tutuksuz sanık Mehmet Arslan katılmadı. Öldürülen Nurettin Gülsüm'ün eşi Berin Gülsüm'ün duruşmada gözyaşlarını tutamadı. Duruşmada ifade veren akaryakıt istasyonu istasyonu çalışanı İbrahim Halil Demircan, sanığın pet şişe ile gelerek benzin aldığını anlattı. Dava, ertelendi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler