HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ölen oğlu için oy kullanılmasın diye nöbet tuttu

Adana'da emekli Hasan Korkmazer'in (58), 20 yıl önce vefat eden oğlu Kasım Korkmazer adına seçmen kimlik belgesi geldi. Oğlunun yerine oy kullanılacağından korkan Korkmazer, okulda nöbet tuttu.

Ölen oğlu için oy kullanılmasın diye nöbet tuttu

Çukurova İlçesi'ne bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde oturan Hasan Korkmazer'in oğlu, 20 yıl önce kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Defin işlemleri sırasında Korkmazer'in yakınları yanlışlıkla Kasım'ın yerine kardeşi Ali'nin kimliğiyle işlem yaptı. Bu nedenle de Kasım Korkmazer'in yerine kardeşi Ali nüfustan düşürüldü. Yanlışlık anlaşılınca aile mahkemeye başvurarak düzeltilmesini istedi. Mahkeme kararıyla Kasım Korkmazer'in öldüğü, kardeşi Ali'nin ise yaşadığı tescil edildi.

ÖNCEKİ SEÇİMLERDE DE GELMİŞ

Kasım Korkmazer'in ölümünün ardından 20 yıl geçmesine rağmen Cumhurbaşkanlığı, yerel seçimler ve milletvekilliği seçimlerine esas listelerde yer alıp, seçmen bilgi kağıdı da düzenlendi. Baba Hasan Korkmazer, önceki seçimlerde seçmen kağıdı gelmesi üzerine gerekli yerlere başvuruda bulunduklarını belirtirken, şöyle dedi:

"Dün muhtarlıkta yine oğlum adına kağıt görüp aldım. Bugün de yanlışlığın sürebileceği şüphesi ile oğlumun adına oy kullanılmaması için sabah erkenden okula geldim. Oğlumun adına gelen kağıtları daha önceki seçimlerde bildirmiştik. Ama silinmemiş. Yerine oy kullanılmasına izin vermeyeceğiz."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler