HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Olmayan inekleri için cezalandırılacak

Gümüşhane’nin Kurtdere Yaylası’nda evi bulunan Trabzonlu Hasan Kılıç, kendine ait evi kullandığı ve olmayan inekleri için ot biçtiği gerekçesiyle cezalandırılacağını iddia etti.

TRABZON (İHA) - Gümüşhane’de merkeze bağlı Çorak köyünde bulunan Kurtdere Yaylası’nda 2 kişi tarafından çıkan tartışmanın bedeli yaylada evi bulunan vatandaşlara kesildi. 60 haneli Kurtdere Yaylası'nda 2 kişi arasında çıkan şikayet konusundan dolayı yaylaya gelen hakim incelemenin ardından yaylada evi bulunan vatandaşlara devletin arazisine ev yaptıkları için ‘Hakkı Olmayan Yere Tecavüz Suçu’ gerekçesiyle 3 bin 500'er lira para cezası verildi. Verilen kararı doğru bulmadığı için mahkemeye başvuran Hasan Kılıç, ayda bir veya 2 kez gidip kaldığı evi için her gün kullanıyormuş gibi ceza yazıldığını iddia etti.

Mahkemenin verdiği kararı doğru bulmadığı için Güüşhane Asliye Ceza Mahkemesi'ne itiraz dilekçesi veren Hasan Kılıç, yayladaki evlerinin 60 sene önce dedeleri tarafından yapıldığını belirterek, “Ben özel bir şirkette çalıştığım için hergün yayladaki eve gidemiyorum. Mahkeme bana her gün evi kullanıyorum, olmayan ineklerim için ot biçiyorum gerekçesiyle cezalandırmak istiyor. Mahkeme evi düzenli olarak kullandığım ve sürekli olarak ot biçtiğimi söylüyor. Benim hayvanlarım yok ki ot biçeyim. Yayladaki evi sadece hafta sonları imkanım olursa kullanıyorum. Ev önündeki otları biçip hayvanlara yedirmem söz konusu değildir. Bunları kabul etmediğim için itiraz dilekçesi verdim" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler