HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ölümüyle para buhar oldu

İstanbul Laleli’de bir kuryeyi soyan çetenin ikinci adamını işkence yaparak öldürdükleri iddiasıyla üç polis tutuklanırken, ölen soyguncu Murat Konuş’ta olduğu sanılan 650 bin dolar ortaya çıkmadı.

Ölümüyle para buhar oldu
İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı biri komiser üç polisin işkence ile adam öldürmek suçundan tutuklanması, emniyette şok etkisi yarattı. Başarılı üç polisi tutuklanmaya götüren süreç ise 9 Kasım 2009 yılında başladı. Laleli’de akşam saatlerinde esnafa ait bir milyon 200 bin dolar, kuryeler aracılığı ile taşınırken gasp edildi. Esnafın dikkatini çeken durum ise gasp suçunu işleyenlerin ellerindeki telsizlerdi. Gasp ettikleri iki kuryeyi araca kilitleyip Hadımköy’e kaçan çete üyeleri parayı aralarında bölüşerek ortadan kayboldu. Fakat ortada önemli bir sorun vardı. Çete üyelerine dağıtılan para gasp edilen paranın tamamı değildi.
**Paranın yerini bilen yok**
Para dolu iki çantayı alan çetenin liderlerinden Murat Konuş, paranın büyük bir bölümünü saklamıştı. Soygun haberinin Taraf’da çıkmasından sonra çete üyeleri para miktarının bir milyon 200 bin dolar olduğunu öğrendiler. Soygun olaylarını başarıyla çözen “Yalnız Kurt” lakaplı komiser Oktay Kapsız bu soruşturmayı yürütmeye başladı. Üç ay süren teknik takipten sonra, 25 ayrı yerde yapılan operasyonda soygunu gerçekleştiren 23 çete üyesi yakalandı. Çetenin liderliğini ise daha önce kız kaçırma ve adam yaralama suçlarına karıştığı için polislikten atılan Cemil Budak yapıyordu. Paranın önemli bir bölümünü sakladığı için çete üyelerinden de kaçan Murat Konuş da bu operasyonda gözaltına alındı. Sanıklar yakalanmıştı ama para ortada yoktu. Sanıklarda, gasp edilen paradan sadece 30 bin dolar çıktı. Ayrıca çete üyeleri bu üç aylık süre zarfında iki ev ile bir araba almışlardı. Paranın önemli bir bölümünü saklayan Murat Konuş nezarethaneye atıldığı sırada yere yığılıp kalırken hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Paranın yerini Murat Konuş’dan başka bilen olmadığı için para yok oldu.
**Adlî Tıp işkence dedi**
Murat Konuş’un ölümüyle ilgili soruşturma başlatan savcılık bir komiser altı polisin tutuklanmasını istedi. Murat Konuş’un Adlî Tıp Kurumu’ndan çıkan kesin ölüm raporunda ‘kafada künt travma nedeniyle ölümü gerçekleşmiştir’ tesbiti üzerine üç polis tutuklandı. Tutuklanan polisler, Murat Konuş’a işkence etmediklerini, çete lideri olan eski polis Cemil Budak’ın iftirasına kurban gittiklerini söyledi. Polislerin avukatları, tutuklamalara itiraz etti. Polislerin işkence suçlamasıyla tutuklanmasının ardından geriye, soygundan sonra kaybolan 650 bin doların nerede olduğu sorusu kaldı.
Taraf


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler