HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Önce annesini sonra komşusunu öldürdü

Isparta'da bir kişi, annesi ve aynı mahallede yaşayan kadını bıçaklayarak öldürdü.

Alınan bilgiye göre, Yedişehitler Mahallesindeki annesi Türkan A'nın evine gelen Mustafa A, para istedi. Annesiyle tartışmaya başlayan Mustafa A, yanındaki bıçakla Türkan A'nın boğazını kesti. Türkan A, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Annesinin evinden çıkan Mustafa A, aynı sokakta başka bir evin önünde duran Aynur Akkuş'tan para isteyerek, giriş kattaki dairesine kadar kovaladı. Akkuş içeri girerek kapıyı kilitledi. Kapıyı açamayan Mustafa A, mutfağın camını kırarak girdiği dairede Akkuş'u bıçaklayarak öldürdü.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, Mustafa A'yı gözaltına aldı. Zanlının annesinden ayrı yaşadığı ve şizofreni hastası olduğu öğrenildi.

Türkan A. ve Aynur Akkuş'un cesetleri, olay yerindeki savcılık incelemesinin ardından otopsi için Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

VATANDAŞIN KADINA ŞİDDETE ÇÖZÜMÜ

Haber merkezimizden Serkan Şenol hazırladığı anketle, "Türkiye'de kadına şiddeti ne çözer?" diye sordu. 100 binden fazla kişi oy kullandı...

Ülkemiz maalesef kadına şiddet konusunda dünyada ilk sıralarda yer alıyor ve yapılan tüm haberlere, kötü örneklere rağmen gün geçtikçe gelen vahşet haberleri daha da artıyor.

NE YAPILIYOR?

Gün geçmesin ki; Aldatıldığını 'düşünen' cani koca eline geçirdiği bir bıçak ya da silahla eşinin üzerine kan kusmasın. Ya da 'bana kaldıramayacağım bir söz söyledi' iddiasıyla en ilkel cevabı öldürmeyi seçmesin. Türkiye'de her gün birden fazla bu şekilde dehşet haberleri okuyoruz. Zaman zaman meydana gelen olayın yarattığı algıya, etki ve tepkiye göre sesler daha yüksek ya da daha alçak çıkıyor. Bazen de devletin en üst kademelerinden bile birileri çıkıyor ve 'KADINA ŞİDDETİ DURDURACAĞIZ, SON BULACAK' diyor. Üst üste 'önlemler alınmaya çalışılıyor' ancak sonuç: ELDE VAR SIFIR!

NE YAPMAK GEREK?

MYNET haber olarak 'utanarak' girdiğimiz her kadına şiddet haberinden sonra binlerce yorum alıyoruz. Okuyucularımızın kimi 'bu haberleri girmeyin' diye tepki gösterirken, kimi de 'bu haberleri göstermeniz çok iyi oluyor' sözleriyle düşüncelerini paylaşıyorlar. Çoğu kez de Türkiye'nin en büyük kanayan yaralarından biri olan bu tür olayların çözümü için yorumlar alıyoruz. Okuyucumuz büyük bir haklılıkla en ağır tepkileri veriyor ve 'Bence.....' diye başladıkları cümleleri en ağır sözlerle bitiriyorlar. Biz de etkilendiğimiz bu yorumlardan sonra bize gelen düşünceler arasında yayınlayabildiğimiz en 'makul' olan cevaplardan bir anket yaptık ve bugüne kadar birçok kadına şiddet haberinin içinde kullandık. Anketimize rekor sayıda 110 bine yakın katılım oldu.

Bakın Türkiye'de vatandaşın kadına şiddet son bulsun diye istediği yöntem ne?

(Anketimiz yayına devam etmektedir, eğer daha önce oy kullanmadıysanız, lütfen düşüncenizi bizimle ve milyonlarca okuyucuyla paylaşınız)

/

<script async="" charset="utf-8" src="&autoplay=1"">


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler