HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ormanda kaybolan çocuğu jandarma buldu

Aydın’ın Nazilli ilçesinde ablası ile oynarken kaybolan 7 yaşındaki zeka geriliği ile işitsel ve duyusal özürü bulunan çocuğu jandarma ekipleri ve köylüler 8 saat sonra ormanda buldu.

AYDIN (İHA) - Edinilen bilgiye göre, Nazilli'ye bağlı 20 kilometre uzaklıktaki dağ köyü olan Haydarlı Köyünde anne Necla Yıldırım (37), ablası ile evde bir süre yalnız bıraktığı 7 yaşındaki engelli Ali Rıza, evden uzaklaşarak ormanda kayboldu. Yarım saat sonra eve gelen ve oğlu Ali Rıza'yı göremeyen anne Necla Yıldırım (37) kızından oğlu hakkında bilgi alamayınca hemen köy içerisinde oğlunu aramaya başladı. Bir saat süren köy içi ve yakın çevre aramadan sonuç alamayan acılı anne yakınları daha sonra Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığına haber verdi. Saat 12.00 gibi kaybolduğu belirlenen işitme, konuşma ve zihinsel engelli Ali Rıza'yı aramak üzere Nazilli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığından gelen 25 askerle birlikte tüm köylüler seferber olarak aramaya katıldı. Saat 16.30 sıralarında havanın kararması ile birlikte arama çalışmaları fenerler ve el fenerleri ile devam etti. Havanın kararmasının üzerinden 3 buçuk saat geçtikten sonra yaklaşık 2 kilometre köyün uzağındaki dağlık ve ormanlık arazideki dar bir patika üzerinde çocuğun bulunduğu haberi geldi.

ÜŞÜYEN ALİ RIZA’YA ASKER PALTOSU

Jandarma ekiplerinin, Ali Rıza’yı patika yolunda kenarında soğuktan dolayı oldukça üşümüş ve korkmuş bir halde bulunmasının ardından hemen köyün yakınlarında hazır bekletilen 112 acil servis ekiplerine teslim edildi. 2 kilometre boyunca jandarmanın kucağında bir askerin paltosuna sarılı vaziyette getirilen Ali Rıza'yı kontrol eden sağlık ekiplerince ilk tedavisinin ardından Nazilli Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Hastanede de çocukla yakından ilgilenen jandarma ekipleri 8 saat boyunca soğukta ve aç kalan, Ali Rıza’ya atıştırması için bisküvi ve meyve suyu alarak şefkatini bir kez daha gösterdi.

“BENİ ALİ RIZA'MA KAVUŞTURDULAR”

7 yaşındaki çocuğunun bir an olsun yanından ayrılmayan anne Necla Yıldırım, jandarma ekiplerine durmadan teşekkür ederek, "Saat 12.00 sıralarında ablası ile evde bırakarak bir işimi halletmek üzere kısa süreliğine evden ayrıldım. Yaklaşık 45 dakika sonra döndüğümde ablasının kardeşini aramakta olduğunu gördüm. Çok korktum. Çünkü Ali Rıza da Mental Retardasyon var, yani zeka geriliği var ayrıca konuşamıyor ve kulakları az duyuyor. Önce köyün içerisinde aradık. Bulamayınca yakın çevrede aramayı sürdürdük. Yine bulmayınca bu kez bir saat sonra jandarmadan yardım istedik" dedi.

Bir yıl önce eşi Davut'u kaybettiğini ifade eden Anne Necla Yıldırım, “Eğer oğlumu da kaybetseydim yaşayamazdım. Allah Jandarmadan razı olsun. Cep telefonu bile çekmeyen sarp ve ormanlık arazide 7 saat boyunca oğlumu aradılar. Umudum kesilmek üzereyken beni oğluma kavuşturdular. Hastanede bile oğlumun tedavisi ile yakından ilgilendiler. Eğer jandarma olmasaydı oğlum bulunamazdı ve dağda donarak ölürdü. Allah onlardan ve köylülerimden razı olsun. Beni Ali Rıza'ma kavuşturdular" diye konuştu.

7 yaşındaki Ali Rıza'nın sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler