HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ormandaki vahşette namus cinayeti iddiası

Denizli Kent Ormanı'nda, 17 yerinden bıçaklanıp öldürüldükten sonra toprağa gömülü bulunan 16 yaşındaki Onur Sandal'ın katil zanlısı olarak, kız arkadaşının ağabeyi Akın T. polise teslim oldu.

Ormandaki vahşette namus cinayeti iddiası

Akın T. ifadesinde, üç arkadaşıyla birlikte ormanlık alana götürdüğü Sandal'ı kız kardeşiyle ilişkiye girmesine rağmen nişanlanmayı kabul etmemesi üzerine öldürüp, gömdüğünü söyledi. Polis, Akın T.'ye yardım ettikleri ileri sürülen 3 arkadaşını da gözaltına aldı.

Bağbaşı Mahallesi'ndeki Kent Ormanı içinde stabilize yoldan yaklaşık 100 metre içeride kozalak toplamak için dolaşan orman görevlileri, bir çalı altında toprağa gömülü, eli gördü. Haber verilmesi üzerine gelen polis ekipleri, olay yerine 50 metre uzaklıkta bir kadın ayakkabısı bulunca, önce toprak üstünde eli görünen kişinin bir kadın olabileceğinden şüphelendi. Olay yerine takviye olarak çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ayakkabının bulunduğu yer ile cesedin bulunduğu yer güvenlik şeridiyle çevrildi. Savcının olay yerine gelmesinin ardından yapılan kazıyla, dört gün önce polise kayıp olduğu bildirilen elektrik ve su tesisatçı kalfası 16 yaşındaki Onur Sandal'ın cesedi çıkarıldı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'ndaki otopsi sonucu Sandal'ın 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi.

TESLİM OLUP, İTİRAF ETTİ

Polisin olayla ilgili soruşturması sürerken, dün sürpriz bir gelişme yaşadı. Sandal'ın kız arkadaşının ağabeyi olduğu öğrenilen Akın T. dün gece polise teslim olup, suçunu itiraf etti. Sandal'ı kız kardeşiyle ilişkiye girmesine rağmen nişanlanmayı kabul etmediği için öldürdüğünü ileri süren Akın T., "Üç arkadaşımla birlikte 9 Kasım Pazar günü otomobille gidip Onur Sandal'ı aldık. Kent Ormanı'na götürdük. Ormanda, Onur'la ikimiz konuşmak için otomobilden indik. Diğer üç arkadaşımız yanımızdan ayrıldı. Konuşurken kız kardeşimle ilişkiye girdiklerini öğrenip, nişanlanmalarını istedim. Kabul etmeyince öldürüp, gömdüm" dedi. Akın T.'nin ifadesi üzerine de arkadaşları S.Ö., H.B. ve M.K. gözaltına alındı.

"CİNAYETTEN HABERİMİZ YOKTU"

Üç şüpheli de ifadelerinde, Onur ile Akın T.'yi Kent Ormanı'na bıraktıklarını cinayetten haberleri olmadığını belirtip, "Cesedin bulunduğunu Akın T.'den öğrendik" dedi.

Akın T. de "Cesedin bulunduğunu basından öğrenince arkadaşlarımın yanına gidip, Onur'u öldüğünü anlattım, ardından da teslim oldum" diyerek, üç arkadaşının bu ifadelerini doğruladı. Dört şüphelinin polisteki, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler