HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Örnek imam

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin en büyük mahallelerinden biri olan Küçükköy'de, Merkez Camii'nin imam hatibi İlhan Köse, camiye daha fazla çocuk ve gencin gelmesini sağlamayı başarıyor.

Köse'nin cami bünyesinde kurduğu gençlik kolları ve çocuk kulübü üyeleri, sportif ve kültürel faaliyetlere katılıp yabancı dil ve çocuk oyunları öğreniyor.

Kur'an derslerini çocukların eğlenceli bir şekilde öğrenebilmesi için sevecen yaklaşımlarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Köse, camiye daha fazla çocuk ve gencin gelmesini sağlıyor. Örnek imam, derslerinde zayıfı olan çocuklara da matematik ve İngilizce dersleri veriyor. Çocukların boş zamanlarını sportif aktiviteler yaparak, geziler düzenleyerek değerlendirmesini de sağlayan İlhan Köse, "Havaların ısınmasıyla halı saha maçlarımız, iki haftada bir kahvaltı programlarımız da olacak. Çocuklara ve gençlere dinimizi öğretirken, eğlenceli zaman geçirmelerini de sağlıyoruz" dedi.

Çocuklara geleneksel çocuk oyunlarını da öğretebilmek için bununla ilgili kurslara katılıp sertifika aldığını dile getiren Köse, Necmi Komili Ortaokulu uzman beden eğitimi öğretmeni Jale Yentür Karaoğlu ile birlikte kısa sürede satranç, mendil kapmaca ve badmington, voleybol, basketbol, futbol gibi etkinliklerle gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştıklarını kaydetti.

Camilerine internet sitesi kurduklarını anlatan Köse, "10 kameralı sistem kurduk. İç ve dış cephesi olmak üzere camimiz 10 kamera ile günün 24 saati izlenebiliyor. Bunun haricinde camimize projeksiyon cihazı kazandırdık. Bir dizüstü bilgisayar aldık. Çocuklara yaz Kur'an kursunda derslerimizi görsel materyallerle veriyoruz. Bir de jeneratör temin ettik" diye konuştu.

Trabzonlu olduğunu bildiren Köse, çalışmalarının başta kimi vatandaşlar tarafından yadırgandığını hatırlattı. Rutin olarak yaşlıları ziyaret ettiklerini, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Köse, "Bu durum insanların tuhafına gitti. Zihinlerdeki imam profili sadece cami ve ev. Halkın ayağına giderek onları mutlu etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Osmanlıca kurslarına da katılacağını kaydeden Köse, Osmanlıca'yı öğrendikten sonra öğrencilerine de öğretmeyi hedeflediğini anlattı.

İmam İlhan Köse'nin öğrencilerinden Ali Rıza Sünnetçioğlu, kurslara katılmakla zayıf olan matematik ve din derslerini kurtardığını kaydederek, "3 zayıfım vardı, şimdi bu zayıf notlarım teke düştü. İlhan hocam ve Jale öğretmenimin destekleriyle bu zayıfı da yıl sonuna kadar düzelteceğim” dedi.

Cemaatten Ercan Ekinak ise, "Gençleri dine teşvik ediyor. Sadece gençleri ve çocukları değil, biz yetişkinlere de örnek oldu. Beni de Allah yoluna davet etti. Şimdi o çizgide yürüyorum” dedi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler