HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Örnek insan' dolandırıcı çıktı

Mersin’in merkez Mezitli Kaymakamlığı’nca 'örnek insan' olarak resmi internet sitesinde vatandaşlara tanıtılan kişinin dolandırıcılık yaptığı ileri sürüldü.

'Örnek insan' dolandırıcı çıktı
Mezitli İlçesi’nde oturan işsiz A.A., iddiaya göre 15 Ocak 2009’da Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ederek, Yeşil Kart müracaat dosyasının işlemlerini yapmak ve memleketi Hatay’a gidiş geliş için yol parası olarak 50 TL talebinde bulundu. Yapılan değerlendirmenin ardından A.A.’ya 50 lira yardım yapıldı. Mezitli Kaymakamlığı’na 9 Ekim 2009’da tekrar gelen A.A., ekonomik durumunun düzeldiğini belirtip, yardım parasını iade etmek istediğini bildirdi. Teklif kabul edilince A.A., 50 lirayı vakfın hesabına yatırıp iade etti.
Ayrıca, A.A., Mezitli Kaymakamlığı’nca 'örnek insan' olarak resmi internet sitesinde vatandaşlara tanıtıldı. İsminin açıklanmasını istemediği için internet sitesinde bile adı kapalı verilen A.A., açıklamasında "Vakıftan aldığım parayı durumumu düzelttikten sonra iade etmek istedim. Yetimin, şehidin, muhtaç ve fakirin hakkı olan parayı daha fazla kullanamazdım. Devletin parasını yemek olmaz. Bir başka ihtiyacı olan vatandaş da bundan faydalansın istedim" dedi.
Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu da A.A. için o gün, "Ben 20 yıldır Kaymakamlık yapıyorum. Fakat şimdiye kadar bugün gördüğümüz gibi bir civanmertliğe, ince düşünceye rastlamadık. A.A. kendine yakışanı yaptı. Bırakın yardım paralarını maddi durumu düzelince iade etmeyi, şimdiye kadar çoğunlukla, kredi olarak verdiğimiz paraların kendilerinden veya kefillerinden geri alınmaması için türlü oyunlar içine girenleri gördük. A. A.’nın bu örnek davranışından dolayı teşekkür ederiz" dedi.
**DOLANDIRDI DİYE ŞİKAYET EDİLDİ**
İddiaya göre A.A., Mezitli Kaymakamlığı’nın internet sitesinde 'örnek insan' gösterildiği yazı ve fotoğrafları göstererek, Osmaniye’de güvenlerini kazandığı kişilerden para ve mal alıp ortadan kayboldu. Bazı esnaf, internet üzerinde gördükleri 'örnek insan' tanıtımının ardından Mezitli Kaymakamlığı’nı son 2 aydır arayarak söz konusu kişinin yazı ve fotoğrafları göstererek güvenleri kazanarak mal ve para aldığını ancak iade etmediğini ileri sürdü.
Son 2 aydır kendilerine bu konuda Osmaniye’den şikayetler geldiğini belirten Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, duydukları karşısında şaşkına döndüklerini söyledi.
İnternet sitesinden tanıtım yazısı ve fotoğrafların kaldırılacağını vurgulayan Kıcıroğlu, şunları söyledi:
"Vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiği açıktır. Borç, hizmet veya mal alışverişine giren tarafların bildik anlamda ipotek, rehin, senet, çek, sözleşme, kefil gibi teminatlar dururken, bir internet haberine bakıp da haberin öznesine nasıl güvenip para ya da mal teslim ederler? Bunu anlamak pek o kadar kolay değil."
Kaymakam Kıcıroğlu, yaşanlar nedeniyle tavsiyelerde de bulunarak şöyle dedi:
"Takipçilerimize buradan acil tavsiyemiz ticaret, iş ve hukuki ilişkilerini mutlaka sağlam temeller üzerine kurmalarıdır. Bir habere, fotoğrafa, iltifata, güzel söze, güler yüze kanarak özellikle borç alışverişine kalkışmasınlar. 'Bugünün çamaşırı dünün güneşi ile kurutulmaz' özdeyişi sanırım bu duruma net bir nasihat olarak uymaktadır. Sözün özü, haberin amacı ve işlevi ayrıdır, ticaretin amacı ve işlevi ayrıdır. Haber ve ticaret, iş ve dostluk birbirine karıştırılmamalıdır. Ata et, ite ot atılmamalıdır." (DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler