HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otistik çocukların terapi atı 'Hazal'ı hırsızlar çaldı

KAYSERİ’de özel bir rehabilitasyon merkezinde, otistik çocukların tedavisinde 9 yıldan bu yana kullanılan, geçen Eylül ayında çalınan ‘Hazal’ adlıat bulunamadı.

Otistik çocukların terapi atı 'Hazal'ı hırsızlar çaldı

(DHA) - Merkez Melikgazi ilçesi Konaklar Mahallesi, Avanos Caddesi'nde 4 katlı binanın bulunduğu Özel Melikgazi Rehabilitasyon Merkezi arazisindeki ahırda tutulan ve yaklaşık 50 kadar otistik çocuğun terapisinde kullanılan 11 yaşındaki 'Hazal' adı verilen dişi at, 21 Eylül’de kimliği belirmeyen kişi veya kişiler tarafından saat 02.33 sıralarında çalındı. Hırsızlık üzerine polis, merkezin kamera kayıtlarını alıp, araştırmaya başladı. Ancak, şu ana kadar çalıntı at bulunamadı.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hamdi Karakuş, şöyle dedi:

"Uzmanlarımızın önerisi üzeirine otistik çocuklarımızın tedavisine katkı amacıyla, 9 yıl önce satın aldığımız atla terapi çalışmaları yapıyorduk. Merkezimiz arazisindeki ahırda kalan 'Hazal' adlı atımız çalındı. 2 aydır bulunamayan atla, örgencilerimiz arasında duygusal bir ilişki oluşmuştu. Atımız bize, biz de ona alışmıştık. Çok sakin ve eğitimli bir hayvandı. Çocuklarımızın adına üzgünüm. Terapi alan çocuklarımız da Hazal’ın çalınmasına çok üzüldü. Kim çaldı, niye çaldı bilmiyoruz ama, at hırsızlarının buradaki engelli çocuklarımızı düşünmelerini istiyoruz. Üzgünüz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler