HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otobüs şoförü ile çocuğun izinsiz gösteride ölümüne ilişkin dava

İzinsiz gösteri sırasında belediye otobüsü şoförünün kafasına isabet eden taş sonucu, bir çocuğun da otobüsün altında kalarak yaşamını yitirdiği olaya ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "kasten adam öldürme", "terör örgütü propagandası yapmak", "kamu malına zarar vermek" suçlarından tutuklu yargılanan M.A ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Sanıklar haklarındaki suçlamaları kabul etmezken, mahkeme heyeti dosyadaki tek tutuklu sanık M.A'nın tutukluluk halinin kaldırılmasına yönelik talebi kabul etti. M.A'nın adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmasına karar veren heyet, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- Olay

Geçen yıl 17 Kasım'da, merkez Yüreğir ilçesi Anadolu Mahallesi'nde bir grubun izinsiz gösterisi sırasında yoldan geçen belediye otobüsüne taşlı saldırıda bulunulması sonucu kafasına taş isabet eden sürücü Ali Köse (27) yaralanmış, kontrolden çıkan otobüs, yol kenarında bekleyen 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran'a çarpmıştı. Taşkıran aynı gün, Köse ise olaydan 10 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiş, 11 kişi gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklardan M.A'nın 81 yıl, Y.D. ve D.D'nin ağırlaştırılmış müebbet ve 56'şar yıl, 8 sanığın da 29'ar yıl hapisle cezalandırılmasını istenmişti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler