HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otobüste taciz cezasına yargıtay'dan onay

İzmir'de görülen davada, lise öğrencisi Ş.K.'yı belediye otobüsünde ellediği iddiasıyla tutuklu yargılanan 21 yaşındaki G.E., çıktığı ilk duruşmada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cezayı çok bulan 21 yaşındaki tacizci genç, kararı bozmak için Yargıtay'a başvurdu. İtirazı değerlendiren Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı bir yıl sonra onadı.

İzmir 10.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen taciz davasına avukatı ile birlikte katılan lise öğrencisi Ş.K., okul çıkışı Bornova'da kız arkadaşı ile birlikte otobüse bindiğini, bindikten sonra aracın dolmaya başladığını, kalabalıktan faydalanan ve adının sonradan G.E. olduğunu öğrendiği kişinin tacizde bulunduğunu söyledi. Karakol ifadesinde tacizci gençten şikayetçi olan Ş.K., duruşmadaki ifadesinde şikayetçi olmadığını söyledi. Ş.K.'nin yanında bulunan F.M.'de, yaşanan taciz olayını doğruladı.

YALAN SÖYLÜYOR

Yaklaşık 1,5 aydır tutuklu bulunan ve hakkındaki iddiaları kabul etmeyen sanık G.E., şöyle konuştu: "Aynı otobüste bulunduğumuz doğrudur. Bu bayanlar otobüste başka gençlerle tartıştı. O gençler araçtan indiler. Duran otobüs şoförüne benim kendisini taciz ettiğimi söylediler. Oysa ben onun yanına bile yanaşmadım. Kesinlikle tacizde bulunmadım. Bana iftira atıyorlar. Suçsuzum ve beraatımı talep ediyorum."

Mağdur genç kızı, sanığı ve tanığı dinleyen mahkeme başkanı, otobüste genç kıza tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan G.E.'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, ceza kesinleşinceye kadar tacizci gencin tahliyesine karar verdi.

YARGITAY CEZAYI ONADI

İzmir 10.Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği cezayı çok bulan sanık G.E., kararı bozmak için avukatı aracılığı ile Yargıtay'a başvurdu. İtirazıdeğerlendiren Yargıtay 12.Ceza Dairesi, yerel mahkemenin emsal niteliğindeki kararını bir yıl sonra onadı. Yargıtay tarafından onanan kararın çok önemli olduğunu belirten ceza hukukçusu İsmet Erkul, "Taciz davalarında genelde düşük ceza çıkar. Bu cezaların büyük kısmı ertelenir. Bu davada verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası emsal niteliğindedir" dedi. Bu kararın diğer taciz davalarında emsal olarak gösterilebileceğini belirten ceza hukukçusu Kurtuluş Atalay da şunları söyledi: "Hakim taktir hakkını yüksek cezadan yana kullanmış. Hiçbir indirim yapmamış. Bu karar umarım tacizcileri caydırır." (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler