HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oy kullanma saatini kaçırdılar

Genel Seçim için oy verme işlemleri başta Atatürk Havalimanı olmak üzere sınır kapılarında da saat 17.00 itibariyle sona erdi.

Bazı seçmenler oy kullanma saatine yetişemezken, bazı vatandaşlar ise yurt dışı seçmen kütüğünde bulunmadığı için oy kullanamadı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olan Türk vatandaşları, Türkiye'nin en büyük sınır kapısı durumundaki İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş ve gidiş katlarında oy verme bölgelerindeki sandıklarda oylarını kullandılar.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlardan bazıları ise oy verme işleminin sona erdiği saate yetişemeyince oy kullanamamanın üzüntüsünü yaşarken, bazı vatandaşlar ise yurt dışı seçmen kütüğünde bulunmadığı için oy kullanamadı. Bu arada Atatürk Havalimanı Pasaport Kontrolünde polis, vatandaşların sandıklara yetişebilmesi için bazı önlemler aldı. Geliş katı pasaport kontrol noktasındaki görevli polislerinin sayıları artırılarak vatandaşların gecikmeden sandıklara yetişmesi sağlandı. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmadığı için oy kullanamayan Kadim Argu, "Belçika'da yaşayan Belçika'da yaşıyoruz benim oy kullanmam için ikametim Sivas'taydı o yüzden kullanamadım. Seçmen kayıt listelerin hazırlandığı tarihte Türkiye'deydim ama kayıt yaptıramamıştım. Hayırlısı olsun ülkemiz için” dedi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler