HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oyuncu Yurdaer Okur'un cezası belli oldu

Mart ayında KKTC’deki havalimanında 1 gram uyuşturucu ile yakalanan oyuncu Yurdaer Okur, 100 TL para cezası ile serbest kaldı. Okur, hapis cezası almaması nedeniyle sınırdışı edilmeyecek ve KKTC’ye giriş çıkışına engel konulmayacak. Ünlü oyuncu hakkındaki kararın oy çokluğu ile alındığı öğrenildi.

28 Mart’ta tiyatro festivaline katılmak üzere KKTC’ye gelen ve Ercan havalimanında narkotik köpeğine üzerinde bir gram hintkeneviriyle (esrar) yakalanan KKTC'deki havalimanında 1 gram uyuşturucu ile yakalanan oyuncu Yurdaer Okur, serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz mart ayında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 1 gram uyuşturucu ile yakalanan Türkiye'nin tanınmış tiyatrocularından Yurdaer Okur, suçunu kabul etti. KKTC Lefkoşa kaza mahkemesinde yapılan duruşma sonrası oyuncu Okur, suçu bir daha işlememesi kaydı ile mahkeme tarafından 100 TL para cezası verilerek oy çokluğu ile serbest bırakıldı.

SINIRDIŞI YOK

Okur, sınırdışı edilmeyecek. Uyuşturucu, KKTC’de ağır suçlardan kabul ediliyor ve genellikle hapis cezası veriliyor. KKTC’de herhangi bir hapis cezası alan üçüncü ülke vatandaşları, cezalarını çektikten sonra sınırdışı ediliyor ve Ada’ya tekrar girişleri engelleniyor. Yasak ancak Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılıyor.

YURDAER OKUR KİMDİR?

Yurdaer Okur, 29 Ekim 1974 yılında doğdu. Liseyi Samsun Bafra Süper Lisesi'nde okudu. 1994 yılında Hacettepe Üniversite Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü kazandı ve buradan mezun oldu. Yüksek lisansını Mimar Sinan Güzel Sanatlar'da yaptı.

Okur, Devlet Tiyatroları bünyesinde çok sayıda oyunda rol aldı, çeşitli tiyatro eserlerini yönetti.

Usta oyuncu Karadayı, Yeter, Üzgünüm Leyla gibi görev aldığı çok sayıda dizi nedeniyle TV izleyicisinin de yakından tanıdığı bir isim.

Ereğli'de uyuşturucudan fenalaşan 3 genç hastaneye kaldırıldı
İHA


En Çok Aranan Haberler