HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özürlü kıza işkence iddiası

Özürlü kızına bakım merkezinde işkence yapıldığını iddia eden baba suç duyurusunda bulundu.

Özürlü kıza işkence iddiası

Ankara'nın Şereflikoçhisar İlçesi'nde oturan Cumali Ö., konuşma yeteneğini kaybeden, vücudunun yüzde 90'ı da özürlü kalan kızı 19 yaşındaki Z.'ye bakım için verdikleri Nevşehir'in Avanos İlçesi'ndeki Bakım Merkezi'nde işkence yapıldığını öne sürerek, suç duyurusunda bulundu.

Şereflikoçhisar'ın Sanayi Mahallesi'nde oturan ve Bağ-Kur emeklisi olan 64 yaşındaki Cumai Ö., 6'sı kız 7 çocuğu bulunduğunu, eşi, 49 yaşındaki Elif'in ortopedi ve 'Arkas hastası' (konuşamama) olması nedeniyle yüzde 90'ı özürlü olan kızı Zeliha Ö.'ye bakamadığını anlattı. Cumali Ö., kızının bakımının üstlenilmesi için Ankara Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne götürürken, tavsiye üzerine Zeliha Ö.'yü 2008 yılı Ocak ayında Avanos'ta bulunan Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü. Cumai Ö., burada 3 yıla yakın süreyle kızının bakımının yapıldığını, evli olan en büyük çocuğu olan oğlunun Rehabilitasyon Merkezi'nden izin alması ile kızını Şereflikoçhisar'daki evlerine getirdiklerini anlattı. Cumai Ö., kızının temizliği için iç çamaşırının çıkarılması sonucu işkence izleri gördüklerini belirterek şu iddialarda bulundu:

"Kızımın vücudunun değişik yerlerinde yanık ve morarma izleri gördük. İşkence yapıldığı gerekçesiyle kızımızı hastaneye götürüp, bu olayı resmiyete intikal ettirdik."

Zeliha Ö. için verilen raporda vücudunun değişik bölgelerinde dövme ve yanma sonucu oluşabilecek izler olduğu belirtildi. Zeliha Ö.'nün vücudundaki yanık ve morartıların geçmediğini, bunu da fotoğraflarla tespit ettiren Cumai Ö., Avanos Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayetçi baba Cumai Ö. ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarının ifadelerini değerlendiren Savcılık, morartıların genç kızın hareketleri sonucu kendine zarar vermesinden, yanıkların ise vücudunu kalorifere dayamasından meydana gelmiş olabileceği gerekçesiyle koğuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Zeliha Ö.'nün babası Cumai Ö, Savcılığın kararına Aksaray Ağır Ceza mahkemesi nezdinde itirazda bulundu. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını merakla beklediklerini belirten Cumai Ö., adı geçen rehabilitasyon merkezinde başka çocuklara da benzer baskı uygulandığına ilişkin duyumlar alındığını, kızının kendi kendine zarar verdiği ve kaloriferden yandığı iddialarına anlam veremediğini söyledi.

Avukat tutup, bu konuyu sonuna kadar takip edeceğini belirten Cumali Ö., "Ankara'da oturan evli oğluna zaman zaman 'Bu konunun üzerine fazla gitmeyin. Sonu sizin için iyi olmaz' denilen tehdit telefonları geldiğini iddialarına ekledi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler