HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özürlü kıza tecavüzde 13 kişi gözaltında

Edirne’de geçtiğimiz Nisan ayında tecavüze uğrayan sağır ve dilsiz özürlü kız olayında yeni gelişmeler yaşanıyor.

EDİRNE (İHA) - Nisan ayında olayın ortaya çıkmasının ardından gözaltına alınan biri İran uyruklu 5 kişi çıkarıldığı adli makamlar tarafından serbest bırakılmıştı. Bu olayın ardından tecavüz olayının devam ettiği ve 14 yaşındaki özürlü kız Z.K'nın hamile olduğunun ortaya çıkmasının ardından polis özürlü kızın anne ve kardeşinin de aralarında bulunduğu 13 kişiyi “Cinsel istismar” suçlamasıyla gözaltına aldı. Zanlılar bu gün adliyeye sevk edildi.

Edirne’de geçen Nisan ayında tecavüze uğradıktan sonra devlet koruma altın almayarak ailesine teslim edilen Z.K.’nın yeniden tecavüze uğrayarak 3 Eylül tarihinde 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkmıştı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gözetim altında tutulan sağır ve dilsiz Z.K.’nın dün işaret dili uzmanları ve psikolog eşliğinde ifadesini alan Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarif ettiği 9 kişiyi gözaltına aldı. Gece saatlerine kadar süren soruşturmada polis ekipleri savcılık talimatıyla Z.K.’nın annesi S.K., babası A.K., ağabeyi A.K., arkadaşı D.P. ve Y.D. de gözaltına aldı ve gözaltı sayısı 13'e yükseldi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan Z.K.’nın annesi S.K., babası A.K., ağabeyi A.K., D.E. (41), N.A. (53), Y.D. (60), S.G. (72), Z.A. (62), S.D. (42), T.S. (56), H.P. (60), Y.D. (76), D.P. (17) Selimiye Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. İfadesi alınan ve küçük çocuğun cinsel istismarıyla suçlanan kadın şüphelilerden D.E. iki bebeği ile birlikte sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Çıkışta kendisini görüntüleyen basın mensuplarına 14 yaşındaki Z.K.’yı tanımadığını belirten N.A., “Çocuğu kesinlikle tanımıyorum. Komşu olduğumuz için bizi de aldılar” dedi.

Sağlık kontrolünün ardından polis minibüsüne bindirilen ve aralarında Z.K.’nın ailesi, emekli öğretmen, inşaat ustası gibi şüphelilerin bulunduğu 13 kişi Edirne Adliyesi’ne sevk edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler