HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Para çoğaltıyoruz' diye dolandırdılar

"İş adamıyız" deyip solüsyonla para çoğaltma vaadinde bulunan Afrikalı iki dolandırıcı 400 bin euroluk vurgun yaptı. Polis ikiliyi yakaladı ama paralar kayıp.

'Para çoğaltıyoruz' diye dolandırdılar

Sabah'ın haberine göre, İstanbul'da insanlara kendilerini Kongolu işadamı olarak tanıtan iki dolandırıcı, solüsyon içerikli kimyasal maddeleri kullanarak para çoğaltma vaadiyle 400 bin euroluk vurgun yaptı. Son olarak bir gayrimenkul danışmanı işadamını 100 bin euro dolandıran ve gerçek paralar ile kaçan dolandırıcılar, sahte paraları bıraktıkları işadamına dalga geçer gibi "Polislere yakalandık. Paralar sana emanet" dedi. 36 yaşındaki gayrimenkul danışmanı ve işadamı Sinan A., polise şikâyetçi oldu. Sinan A., polise ikilinin iç karışıklık nedeniyle paralarını ülkelerinden çıkartamadıklarını ve kendilerini işadamı olarak tanıtıp daire almak istediklerini söyledi.

SİYAH KAĞITLAR

Dolandırıcılar iddiaya göre, Sinan A.'ya gerçek para ebadında kesilmiş siyah kağıtları, kimyasal içeren özel solüsyon kullanarak 500'er euroluk gerçek banknotlara çevirebildiklerini, fakat paraya dönüştürecekleri rakamın yarısı kadar gerçek paranın ellerinde olması gerektiğini söyledi. Polis, Kamerun uyruklu oldukları belirlenen Fatso Paul S. (40) ile Djon T.'yi (30) Esenyurt'ta kaldıkları kiralık dairede yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen iki dolandırıcı da tutuklanarak Maltepe cezaevi'ne konuldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler