HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Patlak lastik’ tuzağı ile 120 bin lirasını çaldılar

Bursa'da, müheahhit Ömer Faruk Kaya'nın daire satışı yaptıktan sonra aldığı 120 bin lira, otomobilinin lastiği patlatılarak kurulan tuzakla çalındı.

'Patlak lastik’ tuzağı ile 120 bin lirasını çaldılar

MerkezYıldırım İlçesi Ankara yolu üzerinde bulunan Tapu İl Müdürlüğü'nde daire satışı yapan müteahhit Ömer Faruk Kaya (41),120 bin lirayı 16 HJ 260 plakalı aracının yanındaki koltuğa koyarak yola çıktı.

500 metre sonra arka sağ lastiğinin patladığını fark eden Kaya, aracını sağ tarafta bulunan emniyet cebine çekerek lastik tamircisi aramaya gitti. Birkaç dakika sonra otomobilinin yanına dönen Ömer Faruk Kaya, ön sağ camın kırılarak daire parasanın içinde bulunduğu çantasının çalındığını gördü. Kaya, durumu hemen polise bildirerek yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, çevredeki güvenlik kameralarını incelediklerinde müteahhidin aracını, içerisinde 4 kişinin bulunduğu beyaz bir otomobilin takip ettiğini gördüler. Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturmayı sürdürüyor.

Dudak uçuklatan dolandırıcılık

Bir dolandırıcılık haberi de İstanbul'dan geldi. Bir milyon dolarlık evini 500 bin dolara sattırıp parayla birlikte Şanlıurfa’ya çağırdıkları kadını dolandırmak isteyen iki kişi, güvenlik görevlisinin dikkati sonucu yakayı ele verdi.

Dolandırmak istedikleri kadının başka bir araca zorla bindirilmeye çalıştığını gören dolandırıcılar, aracın önünü kesince içinden çıkan polisler tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da Liz Leventer (37) ve babası Moşe Leventer’i (65) arayıp kendilerini savcı olarak tanıtan şahıslar, baba ve kızını dolandırmak istedi. İlk önce elden yaklaşık 120 bin dolar para alan dolandırıcılar, bununla da yetinmeyerek 1 milyon dolar değerindeki evi 500 bin dolara sattırdı. Daha sonra Liz Leventer’in kredi kartı numarasını alan dolandırıcılar, uçak bileti alarak kadını parayla birlikte Şanlıurfa’ya getirtti. Dolandırıcılar para dolu çantayla kadını Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü önüne yönlendirdi.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞÜPHELENDİ

Üniversite önünde bir kadının cep telefonuyla birileriyle konuştuğunu fark eden güvenlik görevlileri, kadının dolandırılmak üzere olduğunu anlayınca yanına giderek polisi aramasını istedi. Genç kadının telefonda konuştuğu dolandırıcılar, olayı fark edince oradan hemen uzaklaşmasını istedi. Liz Leventer üniversite önünden uzaklaşmaya çalışırken güvenlik görevlileri polise haber verdi. Olay yerine giden sivil polisler, kadını sorgulayınca elindeki parayı birilerine vermek için getirdiğini öğrendi.

KADIN POLİSLERE İNANMADI

Kadının yanına giden polisler, dolandırılmak üzere olduğunu anlatmaya çalıştı. Polislere inanmayan kadın, polislerden dolandırıcılarla aralarında oluşturdukları şifreli kelimeleri söylemesini istedi.

DOLANDIRICILAR, KADINI KAÇIRIYORMUŞ GİBİ YAPAN POLİS ARACININ ÖNÜNÜ KESTİ

Sivil polisler dolandırıcıları yakalamak için akıllara gelmeyecek bir metot uyguladı. Kadını kaçırıyormuş gibi yapan polisler, zorla araca bindirdi.

Kadının ve yanında bulunan paranın başkaları tarafından götürüldüğünü gören dolandırıcılar, otomobilleriyle içinde polis olduğunu bilmedikleri aracın önünü kesti. Araçtan inen polisler 2 dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı. Parasını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtarılan kadın para dolu çantayla birlikte emniyete götürüldü.

EMNİYET ZAMAN ZAMAN TELEFONLARA UYARI MESAJI ATIYOR

(DHA/İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler