HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Patlamada yanan kız: “Şehriye çorbası oldum”

Bursa'daki bir fabrikada 1 kişinin hayatını kaybettiği kazan patlamasında yanarak ağır yaralanan genç kız, duruşmadaki ifadesiyle yürek burktu.

Daha önce 3 kez patlayan kazan için patronunu ikaz ettiğini ve buna rağmen tedbir almadığını belirten 19 yaşındaki Şehriban Aktaş, "Şehriye çorbası oldum” diye konuştu.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapsi istenen işyeri sahibi tutuksuz sanık A.Ü.Ş.'nin (44) katılmadığı duruşmada müşteki sanık N.A. (30) hazır bulundu.

Mahkeme bugünkü celsede, daha önce çağrılmasına rağmen duruşmaya gelemeyen müştekiyi dinledi. Mahkemeye engelli aracı ile gelen müşteki Şehriban Aktaş, yaşadığı dehşet dakikalarını anlattı. Olay günü makineye konulacak malzemeleri dizdiğini ifade eden Şehriban Aktaş, "İşlemin bitmesine 5 dakika kala herhangi bir alarm sesi olmadan patlama meydana geldi. Patlama sonucu feci şekilde yaralandım. 6 aydır aynı yerde çalışıyorum, daha önce 3 kez makine soğukken patlama olmuştu. Hatta bir defasında sırılsıklam ıslanmıştım. Arkadaşlarım sıcakken patlarsa ismim Şehriban olduğu için "şehriye çorbası olursun" diye benimle dalga geçmişlerdi. İş yeri sahibini bu konuda ikaz etmeme rağmen herhangi bir önlem alınmadı” şeklinde konuştu.

Şehriban Aktaş'ın avukatı ise, rapora bir diyeceklerinin olmadığını belirterek, bilinçli taksirin söz konusu olduğunu öne sürdü. Müşteki avukatı sanıklar hakkında ceza verilirken buna göre hüküm kurulması gerektiğini kaydetti.

Gönderilen bilirkişi raporunun okunduğu duruşmada, tutuksuz sanık A.Ü.Ş.'nin yüzde 90 kusurlu olduğu belirtildi. Sanık avukatlarına bilirkişi raporunu incelemesi için süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler