HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Patnos'ta çatışma

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, güvenlik güçleri ile çatışmaya geren teröristlerden birinin ölü ele geçirildiği belirtildi.

Alınan bilgilere göre, Patnos İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri dün gece Çakırbey köyünün yaylasında bir grup teröristin olduğunu ihbarını alması üzerine bölgeye operasyon düzenledi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, gelen takviye ekiplerle birlikte bölgeye düzenlediği operasyonda yaptığı 'Dur' ikazına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Gece geç saatlerine kadar devam eden çatışmadan, 1 teröristin ölü olarak ele geçirildiği kaydedildi. Çatışmada 1 teröristin de yaralandığı ancak arkadaşları tarafından çatışma bölgesinde kaçırıldığı ifade edildi.

Öldürülen teröristin Diyarbakır Silvan doğumlu Ö.T.(28) olduğu kaydedildi. Çatışmadan sonra Patnos Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ö.T.'nin cesedinin otopsi için Trabzon Adlı Tıp Kurumu'na gönderildi.

- AĞRI VALİLİĞİ'NDEN ÇATIŞMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Ağrı Valiliği, Patnos ilçesi Çakırbey köyünde PKK terör örgütünün bir mensubunun ölümü ile sonuçlanan çatışma ile ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Dün gece saat 22.30 sıralarında Ağrı ili Patnos ilçesi Çakırbey köyü Çakırbey Deresi mevkiinde icra edilen iç güvenlik harekatı esnasında, güvenlik kuvvetlerinin, 'Teslim ol' çağrısına ateşle karşılık veren bölücü terör örgütü mensupları ile yaşanan kısa süreli çatışmada, bir örgüt mensubu 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet şarjör, 2 adet el bombası ve örgütsel malzemelerle birlikte eksiksiz hale getirilmiştir. Olayla ilgili araştırmalara devam edilmektedir" denildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler