HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Petrol sahasına silahlı saldırı: 1 yaralı

Batman'ın Hasankeyf İlçesi'ndeki Mava Dağı zirvesinde bulunan Kedil-1 petrol kuyusuna silahlı bir grup tarafından düzenlenen saldırıda güvenlik görevlisi 30 yaşındaki Eyüp Gürbüz yaralandı.

Petrol sahasına silahlı saldırı: 1 yaralı

Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayça, olayın terör saldırısı olmadığı, özel bir meseleden kaynaklandığını, soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Mardin, Batman ve Siirt sınırındaki Hasankeyf İlçesi'nin 1500 rakımlı Mava Dağı zirvesindeki Kedil-1 petrol kuyusuna, bugün saat 06.00 sıralarında, kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. TPAO ile Fransız Perenco firmasının ortaklaşa petrol aramalarını sürdürdüğü Kedil-1 sahasında görevli özel güvenlik görevlilerinin de karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Çatışmada, özel güvenlik görevlisi Eyüp Gürbüz yaralandı. Çatışma sonrası saldırganlar uzaklaşırken, kuyuda herhangi bir hasarın olmadığı bildirildi. Yaralanan güvenlik görevlisi Eyüp Gürbüz, ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde getirilerek ameliyata alındı. Kedil-1 Petrol Kuyusu'nda her hangi bir hasarın söz konusu olmadığını belirten Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayça, şöyle dedi:

"Kuyudaki baskın, özel nedenlerden de kaynaklı olabilir. Çünkü baskında kuyuda hiçbir zarar yok. Petrol aramalarını etkileyecek bir durumda yok. Silahlı kişilerin bireysel bir meseleden baskın düzenlediklerini tahmin ediyoruz. Olayla ilgili çok yönlü araştırma sürüyor. Yaralanan güvenlik görevlisi Batman'da tedavi altına alındı. Petrol sahasındaki baskına karışanların yakalanması için çalışmalar sürüyor."

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler