HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK, Mardin Dargeçit'te polise saldırdı

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristler polis lojmanları ile polis arama noktalarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

PKK, Mardin Dargeçit'te polise saldırdı

MARDİN (DHA)- Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle yaşanan çatışmada ilk bilgilere göre ölen ya da yaralanan olmadı.

Dargeçit'te bu akşam saatlerinde PKK'lılar farklı noktalardan eş zamanlı olarak polis lojmanları ve polis kontrol noktalarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma yaşandı. Yoğun ateş altında kalan teröristler kaçarken ilk bilgilere göre saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

PKK'lı teröristler, karakola erzak ve yakıt götüren araçlara saldırdı

Tunceli'nin Hozat İlçesi Yenibaş Jandarma Karakolu'na erzak taşıyan sivil bir kamyonet ve yakıt taşıyan tankere PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda erzak taşıyan kamyonun şoförü ayağından yaralandı.

Çemişgezek ile Hozat ilçeleri arasında bulunan Aliboğazı vadisi girişinde yer alan Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığı'na erzak taşıyan sivil kamyonet ile yakıt taşıyan sivil tanker, bugün öğle saatlerinde PKK'lıların saldırısına uğradı. Teröristlerin uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda, erzak kamyonu devrilirken, yakıt tankeri bölgeden hızla uzaklaştı.

Saldırının ardından bölgeye güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ayağına kurşun isabet eden erzak aracının sürücüsü önce Hozat İlçesi'ne, ardından da askeri helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi'ne sevk edildi.

YOLA TUZAKLANAN BOMBA İMHA EDİLDİ

Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, karakol yoluna tuzaklanmış tahrip gücü yüksek bir el yapımı patlayıcı tespit etti. Yaklaşık 150 kiloluk patlayıcı, bomba uzmanları tarafından patlatılarak imha edildi. Bölgedeki operasyonların devam ettiği belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler