HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK şantiye bastı: 25 işçi kayıp

PKK'lı teröristler, Van'ın Gürpınar İlçesi'nde yol yapım çalışması yapan Karayollarına ait araçları ateşe verdi. Şantiyede bulunan 25 kişiden haber alınamıyor

PKK şantiye bastı: 25 işçi kayıp

Olay, saat 14.00 sıralarında Gürpınar İlçesi'ne 50 kilometre uzaklıktaki Yalınca Mahallesi'nde meydana geldi. Bölgede yol asfaltlama çalışması yapan Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü'ne ait 23 araç ve 25 personelin bulunduğu şantiyeyi bir grup PKK'lı terörist bastı. Görevlileri araçlardan indiren PKK'lı teröristler, araçları ateşe verdi. Bu sırada bir görevli Karayolları 11'inci Bölge Müdürlüğü'ne haber vererek araçların PKK'lı teröristler tarafından yakıldığını söyledi. Bu saatten sonra 25 personelden de haber alınamadı.

Olay üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi.

TERÖRİSTLER TÜRKİYE'NİN TURİZM OFİSİNİ BASTI

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, terör örgütü PKK yandaşları, Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliği'ne bağlı Kültür ve Turizm Tanıtım Ofisi'ni bastı.

Alınan bilgiye göre, Viyana'nın merkezindeki Stefanplatz Meydanı'nda bulunan ofise, müşteri gibi gelen bir kadın kapıyı açtırırken, arkasından yaklaşık 10 PKK sempatizanı ofise girerek içerideki görevliyi dışarı çıkardı. Kapıyı kapatan PKK sempatizanları,Türkiye'nin turizm potansiyelini anlatan broşürlerin bulunduğu paketleri tahrip etti. Grup, ofisin penceresinden terör örgütünün propagandasını yaptı.

Yaklaşık 20 dakika terör örgütü PKK lehine slogan atan grup, polise haber verilmesi üzerine olay yerinden kaçtı.

Türkiye'nin Avusturya Büyükelçisi Hasan Göğüş, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. AA muhabirine konuşan Göğüş, Viyana Büyükelçiliğine bağlı turizm ofisinin PKK'lı yaklaşık 10 sempatizan tarafından basıldığını ve terör örgütü propagandası yaptıklarını anlattı.

Saldırıyı kınadığını belirten Göğüş, "Bunun, Viyana Sözleşmesi'nin açık ihlali anlamına geldiğini, ofisin sefaretimizin bir parçası olduğunu ve sorumluların derhal yargı önüne çıkarılması ve bütün temsilciliklerimizde güvenlik önlemlerinin artırılmasını ilgililerden istedik" dedi.

Göğüş, PKK'nın bir terör örgütü olduğunu ve Viyana sokaklarında terör propagandası yapmamaları gerektiği konusunda ilgili mercilere çok sayıda başvuru yaptıklarını hatırlattı.

Olay yerinde inceleme yapan polisin, saldırganların yakalanması için soruşturma başlattığı öğrenildi.

HATAY'DA CANLI BOMBA TESLİM OLMUŞTU

Hatay'ın Hassa İlçesinde canlı bomba olduğu öğrenilen 1 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

Teslim olan teröristin bölgede 3 kişi olduklarını ve diğer 2 kişinin de üzerinde canlı bomba olduğunu söylemesi üzerine bölgede bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

PKK'LIDAN ÇARPICI İTİRAF

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da teslim olan Serhad kod adlı Ağrı doğumlu H.A, PKK'ya 15 Nisan'da HDP'nin İstanbul'daki gençlik toplantılarında katıldığını, bunun için pişmanlık duyduğunu belirtmişti.

Ağabeyinin asker olduğuna dikkati çeken H.A, örgüte katılmak isteyenlere şöyle seslendi:

"Kimse örgüte katılmasın, burada Allah'a inanmıyorlar. Burada hayat yok. Buradaki tarlalara kenevir ekiliyor, örgüt bundan pay alıyor. Biz burada geldiğimizde özellikle söylediler. 'Bu köylülere karışmayın' dediler. 'Esrar eksinler, bize zararı yok, vergisini alıyoruz, yüzde 20'si bizimdir' dediler. Agir adlı örgüt sorumlusu söyledi bunu. Emir büyük yerden geliyor. Örgütten kaçmayı düşündüm, bu operasyondan sonra gidip karakola teslim olacaktım. Sakın örgüte katılmasınlar. Bu iş öyle uzaktan bakıldığı gibi değil. Burada Allah inancı yok, gençleri zehirliyorlar esrarla. Bize Allah'a inanmadıklarını söylüyorlardı, kendi aralarında Allah ile dalga geçiyorlar. Agir kod adlı örgüt sorumlusu 'En büyük benim, Allah değil' diyordu."

DHA/AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler