HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK "Türk'ün gücünü göreceksiniz" diyen özel harekatçıyı kaçırdı iddiası

PKK'nın, "Ne yaptı lan bu devlet size. Türk'ün gücünü göreceksiniz" diyen özel harekatçıyı kaçırdığı ve bir mülakat yaptığı iddia ediliyor.

PKK "Türk'ün gücünü göreceksiniz" diyen özel harekatçıyı kaçırdı iddiası

9 Ağustos'ta Hakkari Yüksekova'da Özel Harekat timleri bir şantiyeyi basmış ve 52 kişiyi gözaltına almıştı.


Gözaltına alınanların yüzüstü yere yatırıldığı anın görüntüleri sosyal medyada yayınlanmış, özel harekat görevlisinin işçilere "Ne yaptı lan bu devlet size. Türk'ün gücünü göreceksiniz" şeklinde hitap ettiği görülmüştü.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, PKK'nın özel harekat görevlisini kaçırdığı ve bir mülakat yaptığı iddia edildi. Kaçırılan özel harekatçının isminin Ersin Demirel olduğu belirtiliyor.

BAŞBAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞINI DUYURMUŞTU

Söz konusu görüntülerle ilgili Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, “Terörle mücadele operasyonu çerçevesinde vatandaşlarımızın yere yatırıldığı bir görüntünün sosyal medyada dolaşıma girmesi üzerine İçişleri Bakanlığı’na derhal gerekli inceleme başlatması talimatı verildi” denmişti.

​ Konuyla ilgili iddiayı Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ahmet Şık da Twitter'dan paylaştı. > Yüksekova'da işçileri yere yatırıp "Türk'ün gücünü göreceksiniz" diyen özel harekatçı örgütün elindeymiş. [pic.twitter.com/LgwBvEsjyK](http://t.co/LgwBvEsjyK) > > — ahmet şık (@sahmetsahmet) [9 Eylül 2015](https://twitter.com/sahmetsahmet/status/641638059046498304)
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler