HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

PKK'nın kış hazırlığına büyük darbe: 41 PKK'lı öldürüldü, sığınakları ele geçirildi

TSK'nın 5 bölgede sürdürdüğü operasyonlarda 41 PKK'lı öldürüldü, kış için hazırlanan terör örgütünün lojistik ayağına da ağır darbe vuruldu.

PKK'nın kış hazırlığına büyük darbe: 41 PKK'lı öldürüldü, sığınakları ele geçirildi

Örgütün yaşadığı panik hali PKK'lıların telsiz konuşmalarına da yansıdı. Operasyonlarda 3 asker şehit oldu, 10 asker ise yaralandı.

TSK'nın 5 bölgede sürdürdüğü operasyonlarda 41 PKK'lı öldürüldü, kış için hazırlanan terör örgütünün lojistik ayağına da ağır darbe vuruldu.

Örgütün yaşadığı panik hali PKK'lıların telsiz konuşmalarına da yansıdı. Operasyonlarda 3 asker şehit oldu, 10 asker ise yaralandı. Öte yandan Fırat Kalkanı Harekatında da 32 DEAŞ üyesinin öldürüldüğü açıklandı.

Lojistikleri ağır darbe aldı

PKK'ya ağır kayıplar verildiği belirtilen TSK'nın açıklamasında, sığınaklarda silah, mühimmat ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği ve örgütün lojistiğine ağır darbe indirildiği bildirildi.

Açıklamada PKK'nın yaz-kış sürekli barınma alanları ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanılan Şırnak, Hakkari, Siirt, Mardin ve Bitlis'teki bölgelerde operasyonların sürdürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, Hakkari Çukurca'da Güven ve Hisar Dağı bölgesinde, Muş'un merkezinde, Bitlis'in Sehi Ormanları ve Elazığ'ın Karakoçan bölgelerinde orta ve büyük çaplı operasyonlar yapıldığı ifade edildi.

41 PKK'lı öldürüldü

TSK açıklamasında bu operasyonlarda 41 PKK'lının öldürüldüğü bildirilerek şu malzemelerin de ele geçirildiği duyuruldu: 18 adet EYP, 6 adet roketatar, 1 adet uçaksavar, 3 adet keskin nişancı tüfeği, 20 adet piyade tüfeği, 37 adet tabanca, yaklaşık 3 bin kilogram amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı madde.

Örgütün finansmanına da darbe

Operasyonlarda ayrıca örgütün en önemli finansal kaynaklarından olan kaçakçılık ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler kapsamında 5 milyon 29 bin 490 paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirildi.

Sığınak ve yaşam malzemeleri ele geçirildi

Bitlis Merkez Sehi Ormanları bölgesinde 21 sığınak, Muş merkez kırsalında 1 sığınak, Diyarbakır Lice’de 1 sığınak, Antalya Kemer’de 2 sığınak, İzmir Kemalpaşa’da 3 sığınak olmak üzere toplam 28 adet sığınak ve çok miktarda kış tertiplenmesine yönelik yaşam ve gıda maddesi ile örgütsel doküman bulunarak imha edildiği ve sığınakların kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

3 asker şehit oldu, 10'u yaralandı

Açıklamada bu operasyonlarda 3 askerin şehit olduğu, 10 askerin ise yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

PKK'nın kış tertiplenmesi yara aldı

Açıklamada, "Bölücü terör örgütü açısından kritik yerler önemli oranda teröristlerden temizlenmiştir. Ayrıca tespit edilen sığınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ile örgütün lojistik bacağı ağır darbe almıştır. Böylece terör örgütünün kış tertiplenmesi kapsamında hazırlık faaliyetleri engellenmeye/kısıtlanmaya devam edilmiştir" denildi.

Panik telsiz konuşmalarına yansıdı

Operasyonlarla örgüte vurulan darbenin, PKK'lıların moral ve motivasyonlarında çöküntüye sebep olduğu ve bunun aralarındaki telsiz konuşmalarına da yansıdığı açıklamada yer aldı. Bu telsiz konuşmalarında PKK'lıların birbirleriyle anlaşmazlıklar yaşadıkları, panik ve korku içinde oldukları belirtildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler