HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis, dolandırıcıların oyununa gelen iki kişi kurtardı

PTT Uşak Şubesi'nde 'Biz polisiz, savcıyız' yalanlarına inanarak yüklü miktarda para yatırırken, polisin dikkatli çalışması sonucu dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Uşak'ta telefon dolandırıcılarının terör örgütü yalanları ile korkuttuğu 70 yaşındaki Ş.D. isimli yaşlı kadın ve 50 yaşındaki M.E. isimli adam, PTT Uşak Şubesi'nde 'Biz polisiz, savcıyız' yalanlarına inanarak yüklü miktarda para yatırırken, polisin dikkatli çalışması sonucu dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Uşak'taki banka şubeleri ile PTT şubelerini sürekli kontrol altında tutan Uşak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güven Timleri, telefon dolandırıcılarının korkulu rüyası oldu. 'Biz polisiz. Kimliğin elimizde, elindeki paraları yatırmazsan adınızı terör örgütüne veririz' yalanına korkarak inanan Ş.D. isimli 70 yaşındaki yaşlı kadın, öldüğünde cenazesi kaldırılsın diyerek evinde sakladığı altınları 8 bin 500 TL'ye bozdurarak PTT Uşak Şubesi'ne gitti. Kendisine verilen hesap numarasına parayı yatırmak isteyen kadını fark eden Güven Timi, kadının parayı yatırmasını önledi. Olaydan kısa süre sonra cebinde 27 bin TL para ile yine PTT Uşak Şubesi'ne gelen 50 yaşındaki M.E.'de bir hesaba havale yapmak istedi. Ancak bu da polisin dikkatinden kaçmadı.Yaşlı kadınla, adamın paraları yatırmasını engelleyen polis, Ş.D. ve M.E.'yi Emniyet Müdürlüğü'ne götürerek paralarını teslim etti. Güven Timi'nde görevli polisler, iki mağduru da dolandırıcılara karşı duyarlı olmalarını, polisin vatandaştan para istemediğini anlattı. Polis, Ş.D. ve M.E.'yi dolandırmak isteyen kişilerin peşine düştü. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler