HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis kanlı kuyumcu soyguncusunu kaçtığı bisikletinden yakaladı

kuyumcuyu soyan ve kuyumcu çalışanını da silahla yaralayarak bisikletle kaçan soyguncu ve kendisine yardım eden sevgilisi, polisin bisikletten yola çıkarak yaptığı araştırma sonucu yakalandı.

Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi Gebi Caddesi'nde 6 gün önce saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yüzüne maske takarak Mecit Sarıoğlu'na ait kuyumcu dükkanına gelen kimliği belirsiz bir kişi, silah çekip altınları istedi.

Soyguncu, kendisine direnen kuyumcu çalışanı Hasan Tiryaki'yi (56) yaralayıp bilezik, kolye ve yüzükleri alarak bisikletle kaçtı. Sol kolunun pazısından yaralanan Hasan Tiryaki hastaneye kaldırıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği çalışanlarından oluşan 20 kişilik özel bir ekip kuruldu. Özel ekip, İlkadım ve Canik ilçesinde 9 ayrı mahallede 150 iş yeri ve evlere ait güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Olaydan 2 gün sonra soyguncunun kaçtığı bisiklet, olay yerine 2 kilometre uzaklıkta Derebahçe Mahallesi'ndeki bir apartmanın merdiven boşluğunda ele geçirildi. Güvenlik kamerası kayıtlarından olaydan 24 saat önce ve sonrasına ait suçlu profilleri oluşturuldu. Ayrıca Samsun'da bulunan 24 bisiklet tamircisi ve bisiklet satıcıları ile temas kuruldu. Bisikletin lastiğindeki tamirden dolayı bir bisiklet tamircisinin yardımıyla zanlının kimliği tespit edildi. Silahlı soygunu yaptığı ileri sürülen evli ve 1 çocuk babası Muhammet U. (25), İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi Kilise Kavşağı yakınında yakalanarak gözaltına alındı. Muhammet U.'ya yardım ettiği iddia edilen ve eşinden 2 gün önce boşandığı öğrenilen 3 çocuk annesi sevgilisi Sibel D. (22) de yakalandı.

Yapılan soruşturmada Sibel D.'nin kuyumcu dükkanının karşısındaki dairede oturduğu, Muhammet U.'nun soygundan önceki gece burada kaldığı, birlikte plan yaptıkları, sabah soygun sırasında genç kadının telefonla kuyumcunun açıldığını ve içerisinin soygun için müsait olduğunu haber verdiği ortaya çıktı. Ayrıca Muhammet U.'nun bisikletle kaçarken çaldığı altın yüzüklerin bir kısmını yollara döktüğü ve bu sırada Sibel D.'nin sokağa dökülen altınları topladığı belirlendi. Olay sonrası İstanbul'a kaçtığı öğrenilen Sibel D.'nin özel otomobille Samsun'a gelirken Ankara yolunda yakalandığı belirtildi.

Kuyumcudan çalınan 1 tabla dolusu yüzük, 1 tabla dolusu altın küpe ve 6 adet altın kolye ile soyguncunun altın zannederek vitrinden aldığı 24 adet imitasyon bileziğin toplam değerinin 10 bin 750 lira olduğu öğrenildi. Muhammet U.'nun paraya ihtiyacı olduğu için bu soygunu gerçekleştirdiğini ileri sürdüğü, genç kadının ise soygun sırasında yardım ettiğini itiraf ettiği kaydedildi. Muhammet U.'nun olayda kullandığı tabancayı ise Mert Plajı yanında denize attığını söylediği ifade edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler denizde 3 saat boyunca tabanca aradı ancak arama çalışmaları hava muhalefeti dolayısıyla sonlandırıldı.

Polisteki sorguları tamamlanan Muhammet U. ve Sibel D., bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler