HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis memuru Muhammed Onur Demir şehit olacağını hissetmiş

Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Muhammed Onur Demir'in sosyal medyadan paylaştığı sözler dikkat çekti.

Polis memuru Muhammed Onur Demir şehit olacağını hissetmiş

Şırnak’ın Silopi ilçesinde PKK'lıların saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Muhammed Onur Demir'in sosyal medya hesabından Necip Fazıl Kısakürek’in ölümü anlattığı ‘Hoş Geldi Safa Geldi’ şiirinin dizelerini paylaşması dikkat çekti.

Silopi'de PKK yandaşlarınca açılan hendekleri kapatmak için yapılan operasyon sırasında teröristlerin roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği Batman'da şehit olan Muhammet Onur Demir'in sosyal medya hesabından 2 Ağustos günü yaptığı son paylaşımda şehit olacağını hissettiği görüldü.

Şehit Demir sosyal medya hesabından son olarak Necip Fazıl Kısakürek’in ölümü anlattığı ‘Hoş Geldi Safa Geldi’ şiirinin dizelerini paylaşması dikkat çekti. Ölümün hoş geldiği sefa geldiğinin anlatıldığı şiirde şu dizeler yer alıyor:

“Gittiler, bana dünyam, birden bire boş geldi”
“Seçilmiş oldu eşyam, odalarım loş geldi”
“Gözlerim müebbette, günü gelir elbette”
“Gelir, melek nöbette, safa geldi hoş geldi”

ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince açılan hendekleri kapatmak isteyen güvenlik güçlerine düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen 24 yaşındaki Muhammed Onur Demir için Sivas Emniyet Müdürlüğünde tören düzenledi.

SİVAS EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN, KONUŞMASI SIRASINDA GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Sivas Valisi Alim Barut, bu millete hizmet etmekten çekinmeyerek canını feda eden Demir'e Allah'tan rahmet diledi. Sivas Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ise bir vatan evladını daha kaybetmenin acısının yaşandığını belirtti.

Ülke savunmasında, vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için ölümü göze alan bir teşkilat olarak birçok şehit verildiğini ifade eden Çalışkan, "Vatanın birlik ve bütünlüğünü, kamu düzenini bozarak kaos ortamı yaratmaya çalışanların bu tür eylemleri, bizleri asla yıldıramaz, yıldıramayacak. Aziz şehidim rahat uyu, giydiğin üniformaya, üzerinde örtülü şanlı bayrağımıza yakışır şekilde görevini ifa ettin" diye konuştu.

Çalışkan, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehidin babası Sefer ve annesi Kiraz Demir, tören boyunca polisler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Bu arada şehidin annesi, babası, kardeşleri ve bazı yakınları polis şapkası giydi. Şehit Demir'in cenazesi daha sonra Ulu Cami'ye götürüldü.

Törene, şehidin yakınları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, emniyet teşkilatı mensupları, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLİK ÇIKIŞI GERGİNLİK

Cenazenin defnedilmesinin ardından şehitlik girişinde toplanan ülkücü grubun çözüm süreci ve hükümet aleyhine sloganlar atması üzerine gerginlik çıktı.

Bazı kişilerin gruba tepki göstermesi üzerine tartışma çıktı. İki grup arasındaki gerginliği araya giren polisler ve MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez önledi.

EN SON BAYRAMDA GELMİŞTİ

Şehit polis memuru Muhammet Onur Demir'in kendi isteği ile Şırnak'a gittiği belirtildi. Demir'in en son Ramazan Bayramı'nda ailesinin yanına geldiği ve bayram tatilinin ardından yeniden görev yerine gittiği öğrenildi.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler