HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis memurunu şehit edene 2' si ağırlaştırılmış, 4 kez müebbet istemi

Polis memuru Mehmet Emin Aydın'ın Maltepe'de aile içi şiddet ihbarı üzerine gittiği olay yerinde bıçaklı saldırıya uğrayarak şehit olmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

Aydın'ışehit eden ve 1'ipolis 3 kişiyi de ağır yaralayan Sedat Kurt hakkında, 2'si ağırlaştırılmış 4 kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"ABLASINI ZİYARETE GELDİ, SOKAĞA ÇIKIP BIÇAKLI DEHŞET SAÇTI"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ankara'da kaynakçı olarak çalışan Sedat Kurt'un (41), olay günü Maltepe'de oturan ablası ve yeğenine ziyarete geldiği, anlaşılamayan bir nedenle mutfaktan aldığı iki adet bıçak ile sokağa çıktığı,yolda yürüyen Mustafa Özdemir (21) ve Bahar Çelik'i(22) bıçakla yaraladığı anlatıldı.

"POLİSLERE DE BIÇAKLA SALDIRDI"

İhbar üzerine olay yerine gelen polis memuru Mehmet Emin Aydın (47) ile Koray Albayrak'a(41) direnen Kurt'un, iki adet ekmek bıçağı ile polis memurlarına saldırdığı, biber gazı sıkılması ve boğuşma sırasında da Kurt'un polis memurlarını bıçakla yaraladığı veAydın'ın ölümüne neden olduğu belirtildi.

"ÖLDÜRMEYİ AMAÇLADI, AMA ELİNDE OLMAYAN NEDENLERLE AMAÇ GERÇEKLEŞMEDİ"

Şüpheli Kurt'un, müştekilere yönelik hareketlerinin öldürmeyi amaçladığı ancak elinde olmayan nedenlerle gerçekleştiremeyerek teşebbüs aşamasında kaldığı anlatılan iddianamede, Kurt'un "Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme ve kasten öldürme" suçlarından, 2 si ağırlaştırılmış 4 kez müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

"BİR ANDA EKMEK BIÇAĞI ALIP SOKAĞA FIRLADIM"

Savcılıkta ifade veren sanık Sedat Kurt, olay günü ablasının Gülsuyu'ndaki evine misafirliğe gittiğini, evde oturduğu sırada bir anda Edirne'de bulunan eşi ve çocuklarına kötü bir şey olacağı hissine kapıldığını belirterek, "Bir anda mutfaktan iki adet ekmek bıçağı aldım. Sokağa fırladım. Sokakta, bir kadın ve bir erkeği bıçakladım. Polisler kısa bir süre sonra olay yerine geldi. 'Teslim ol' dediler. Ben de, 'Teslim olmayacağım, gelin beni alın' dedim. Yaşadıklarımdan dolayı polislerin bana hücum etmesini ve etkisiz hale getirmesini istedim. Üzerime gelen polis memurlarına iki bıçakla vurdum. Bir polis memuruna bir kez, diğerine defalarca bıçak salladım. Tamamen kendi iradem ve o anki duygusal yoğunluğum nedeni ile bu olayı gerçekleştirdim. Pişmanım" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Maltepe'de geçtiğimiz Şubat ayında aile içi şiddet ihbarına giden iki polis memuru bıçaklandı. Ağır yaralanan polislerden Mehmet Emin Aydın kaldırıldığı Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit oldu. Gülsuyu Mahallesi, Hasan Bey Caddesi'nde bir kişinin eşini dövdüğü ihbarı üzerine Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü, Güvenlik Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Koray Albayrak ve Mehmet Emin Aydın olay yerine gitti. Elinde bıçak olan Sedat Kurt polis memurlarına saldırdı. Kurt, önce polis memurları Albayrak'ı ardındanAydın'ı göğsünden ve kolundan yaraladı.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler