HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis nezaretinde define avına çıktı

İzmir’de yaşayan Mehmet Şen, bir rivayete göre Osmanlı dönemine ait altınları bulma ümidi ile harekete geçti ve 8 bin TL ödeyerek polis nezaretinde yasal olarak define avına başladı.

Polis nezaretinde define avına çıktı

İZMİR (İHA) - Şehrin orta yerinde yapılan define arama çalışmaları verim verirse, diyabet hastası Mehmet Şen ilk olarak tedavi olacağını ardından diyabet merkezine bağışta bulunacağını söyledi.

Olay, İzmir’in Buca ilçesinde yaşandı. Olay, 1974 yılında yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in yaptığı başrollerini Kemal Sunal’ın paylaştığı ‘Salak Milyoner ‘ filmini hatırlattı. Buca’nın Fırat Mahallesi’nde yıllardır Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait olduğu rivayet edilen altınların bulunduğu söylentisi, yasal olarak arama çalışmalarına dönüştü. 44 yaşındaki Mehmet Şen 2012 yılının Şubat ayında ilgili birimlere başvurular yaptığını ancak 8 ay sonra kazı için gerekli izni çıkarabildiğini söyledi.

Başvuru öncesinde bölgede 10’a yakın dedektör ile arama-tarama işlemleri gerçekleştirdiğini ve aldığı olumlu sonuçlar sonrasında girişimde bulunduğunu açıklayan Mehmet Şen; “Buca içerisinde zaten bu tarz bir rivayetten yıllardır bahsediliyordu. Resmi başvurumu yaptım ve Kaymakamlık da devlet birimlerine gerekli evrakları gönderdi. 4,5 metre kazdık. Kazıda yeşil renkte topraklar çıktı bu da oksit olduğunu gösterir bu da bir metalin olduğunun göstergesidir" dedi.

[Polis nezaretinde define avına çıktı](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Polis nezaretinde define avına çıktı") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video") **BİR TON DEĞERİNDE ALTIN PAYLAŞILACAK** Yasal işlemler doğrultusunda gerçekleşen şehrin orta yerinde trafik akışının yoğun olduğu bölgede yapılan kazılar sonrasında söz konusu altınlara erişildiği takdirde yüzde 40 pay sahibi olduğunu anlatan Şen; “Yasal kazıda yüzde 50'si devlete, yüzde 10'u mülki amirliğine, yüzde 40'ı da aracı kişiye verilecek. Tahmine göre bin 80 kilo civarında Osmanlı altını bekliyoruz. En önemli önceliklerim arasında diyabet hastası olduğum için kendi tedavimde kullanacağım daha sonra da bir diyabet merkezine bağışta bulunacağım” diye konuştu. Rivayetten haberi olan ancak maddi yetersizlik yüzünden girişimlerde bulunamayan mahallelinin yapılan kazıyı meraklı bakışlar eşliğinde seyrettiği dikkatlerden kaçmadı.
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler