HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polise bomba atarken yaralanan genç adliyeye sevk edildi

Adana'da korsan gösteri sırasında arkadaşlarının polise attığı el yapımı bombanın yanında patlaması sonucu yaralanan Abdulbasit Yıldız ile Nihat Doğaner ve Erhan Demir, adliyeye sevk edildi.

Polise bomba atarken yaralanan genç adliyeye sevk edildi

Merkez Seyhan İlçesi'nin Gülbahçesi Mahallesi'nde cuma günü, bölücü terör örgütü PKK lehine korsan gösteriler düzenlendi.

Göstericiler, polis ekiplerine el yapımı patlayıcı, molotofkokteyli, taş ve havai fişeklerle saldırdı. Polis, TOMA ve zırhlı araçlarla tazyikli su ile biber gazı atarak göstericilere müdahale etti. Ara sokaklara kaçan göstericiler kendilerini takip eden polislere el yapımı bombayı attı. Göstericilerin fırlattığı el yapımı bomba gurubun arkasından gelen 19 yaşındaki Abdulbasit Yıldız'ın yanında patladı. Patlama sonrasında etrafa dağılan şarapnel parçaları Yıldız'a isabet etti. Yaralanan Yıldız, polis ekiplerinin yaptığı ilk müdahale sonra çağrılan ambulansla Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavisi yapılan Abdulbasit Yıldız, taburcu edilince gözaltına alındı. Bu sırada gösterileri terör örgütü adına organize ettiği ileri sürülen Nihat Doğaner ve Erhan Demir de yakalandı. Yıldız, Doğaner ile Demir ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Tekerlekli sandalyede sağlık kontrolüne getirilen Yıldız, polislerin yardımı ile adliyeye götürüldü.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler