HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polisten başkasının elinden yemek yemiyor

Adana'da 6 ay önce lösemi hastalığına yakalanan 4 yaşındaki Yağız Yıldız, yemek yemeyip, ilaçlarını içmeyince babası polisleri çok sevdiği için Adana Valiliği'ne başvurdu.

Adanalı 4 yaşındaki Yağız Yıldız 15 Haziran 2013 günü yüksek ateş şikayetiyle babası Sait Yıldız (36) tarafından hastaneye götürüldü. Ancak doktor enfeksiyon kaptığını belirterek ilaç yazıp gönderdi. Ancak aradan 15 gün geçtikten sonra Yağız yine yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Burada kan örneği alındı ve değerlerinin düşük olduğu görüldü.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucu Yağız'ın lösemi yani kan kanseri hastası olduğu belirlendi. Bunun üzerine Yıldız ailesi yıkıldı. Hemen çocuklarının tedavisine başlandı. Ancak Yağız kemoterapiye karşılık vermedi. Bu nedenle Yağız'ın tek kurtuluşu ilik nakli yapılacak olmasıydı. Çapa Tıp Fakültesi aracılığıyla tüm Türkiye'de ilik aramaya başlandı. Ancak şuana kadar ilik bulunamadı. Bu arada Yağız Yıldız, yemek yemeyi ve ilaç kullanmayı bıraktı. Aile ne yaptıysa yemek yediremedi ve ilaçlarını içiremedi.

Baba Yıldız kara kara ne yapacağını düşünürken haberlerde ABD’de lösemi hastası Miles Scott isimli bir çocuğun, "Batman" olmak isteyince "Bir Dilek Tut Vakfı" kolları sıvayıp yüzlerce kişinin başlattığı kampanyaya San Fransisco Emniyet Müdürlüğü'nün de destek verdiğini öğrendi.

Baba bunun üzerine oğlunun bir televizyonda yayınlanan Arka Sokaklar dizisini çok sevdiğini bu nedenle de polislere karşı aşırı sevgisi olduğunu çocuğunun belki eve polis gelirse yemek yiyip ilaç içebileceğini düşünerek hemen Adana Valiliği'ne başvurdu.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, hemen Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a talimat verdi. Talimat üzerine Gürkan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nden görevli Mehmet Akkaş (48) ve Caner Sağlam (40) isimli polis memurlarını eve gitmesi için görevlendirdi.

Baba valilikten eve dönerken telefonu çaldı. Yıldız telefonunu açtığında valilikten aradıklarını söyleyen kişilerin eve iki polis gönderildiğini söyledi. Bu duruma çok mutlu olan ve hemen eve giden baba bunu oğluna anlattı. Yağız, eve polisler geleceği için çok sevindi. Bir süre sonra polisler eve geldi. Yağız polislerin telsizini ve kelepçesini alarak oynamaya başladı. Bu arada baba hemen kahvaltı hazırladı. Yağız polis ağabeyleriyle sofraya oturarak onlarla birlikte kahvaltı yaptı. Polis ağabeylerinden biri Yağız'a bal verirken diğer polis çayını içirdi. Kahvaltı bittikten sonra ise Yağız'a ilaçları verildi. Polisler Yağız'a birde telsiz hediye etti. Şimdi Yağız, polis gelmeden ne yemek yiyor ne de ilaçlarını kullanıyor. Polis 3 öğün eve giderek Yağız'ın hayatta kalması için ona yemek yediriyor, ilaçlarını veriyor.

"OĞLUMUN MUTLU OLMASI İÇİN HERŞEYİ YAPARIM"
Baba Yıldız, oğlunun 6 ay önce lösemi hastalığına yakalandığını belirterek, "Oğlum kemoterapiye cevap vermedi bu nedenle ilik arıyoruz. Ancak Türkiye'de ilik bulamadık. Şuan yurtdışında da oğlum için ilik arıyoruz. Ancak Türkiye'de kan verme oranı az olduğu için ilik bulamıyoruz. Sadece benim çocuğum için değil herkesin çocuğu ilik bekliyor. Bu nedenle herkes ilik versin kan versin. Sonuçta hayat kurtuluyor. 6 aydır ne çektiğimizi lösemi hastası çocuğu olan bilir. Benim oğlumun tek kurtuluşu ilik naklinin yapılması" dedi.

Oğlunun hasta olduktan sonra yemek yemediğine ilaç içmediğine dikkat çeken Yıldız şunları kaydetti:

"Oğluma nasıl yemek yediririm nasıl ilaç içiririm diye düşünürken oğlumun polisi çok sevdiğini onlar gelince bunları yapacağını umut ettim. Hemen valiliğe başvurdum onlarda 30 dakika içinde ellerinde oyuncaklarla eve geldiler. Şimdi oğlum yemekte yiyor ilaçta içiyor. Allah onlardan razı olsun. Ben başvururken polisin bunu değerlendirip geleceğini sanmıyordum. En azından bu kadar çabuk geleceğini zannetmiyordum. Ama hemen geldiler oğluma bir umut oldular. Oğlumun onları görünce çok mutlu oluyor onun mutlu olması da bizim için çok önemli."

Yıldız oğlunun tek hayalinin Arka Sokaklar Dizisi'ndeki oyuncuları görmek olduğunu söyleyerek, "Oğlum polisleri, Arka Sokaklar dizisini çok sevdiği için seviyor. Onun tek hayali var oda Hüsnü Komiseri, Murat Komiseri ve dizideki diğer polisleri görmek. Benim onlardan ricam Adana çok uzak değil gelip oğlumu görmelerini rica ediyorum. Bu hastalık mutlulukla iyileşen hastalık gelip görürlerse oğlum çok mutlu olacak" diye konuştu.
Yağız Yıldız ise polisleri çok sevdiğini özellikle Hüsnü Komiseri görmek istediğini söyledi.(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler