HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polisten dayak yiyen kadına 'direnme' soruşturması

Antalya'nın Alanya ilçesinde Ronakhan Aripova adlı Kırgızistanlı kadını sokak ortasında coplayıp tekmelerle döven ve tutuklanan polis memuru İsmet Kafadar'ın ifadesi sonrasında şoke eden gelişmeler yaşanıyor. Kafadar'ın 'bana yumruk attı' ifadesi üzerine Aripova'ya 'direnme' suçundan soruşturma açıldı. Öte yandan soruşturma tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamında her türlü habere yazılı ve görsel medyada yayın yasağı da getirildi.

Polis fezlekesinde, “Bayanın görevlilerimize küfür ve hakaret ettiği, yumruk vurması üzerine Kafadar’ın copla vurduğu, ekip otosuna bindirerek, bölge dışında çıkarıldığı tespit edilmiştir” denildi. Hürriyet gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, soruşturma tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamında her türlü habere yazılı ve görsel medyada yayın yasağı da getirildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Antalya'nın Alanya İlçesi’nde yerde yatan kadını 2 polis memurunun saçından tutup sürüklemesi ve copla dövüp tekme atması, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Sosyal medyada yayınlanan ve büyük tepki çeken görüntülerin ardından İl Emniyet Müdürlüğü, kimlikleri belirlenen polislerin açığa alındığını açıkladı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, bugün sabah saatlerinde Alanya İlçesi’nde bir kadının 2 polis memuru tarafından sokakta darp edildiğine ve kötü muameleye maruz kaldığına ilişkin görüntüler üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Yapılan incelemede, yerde yatan ve yabancı uyruklu olduğu belirlenen kadına kötü muamelede bulunan polislerin kimlik ve sicil numaraları saptanarak görevden el çektirildiği kaydedildi.