HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polisten kaçan suçlu 2. kattan böyle düştü

10 yıl hapis cezası alan bir kişi, polis baskınında 2. kattaki evinden kaçarken, çarşafın düğümünün çözülmesi sonrası yere çakılarak ağır yaralandı.

Adana'da çıkar amaçlı suç örgütü kurup yağma yapmaktan 10 yıl hapis cezası alan bir kişi, polis baskınında 2. kattaki evinden kaçarken, çarşafın düğümünün çözülmesi sonrası yere çakılarak ağır yaralandı.

Olay Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Reşatbey Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, çıkar amaçlı suç örgütü kurup üye olan Can Perk Çatal (43) 2008 yılında yağma olayına karıştı. Yakalanan Çatal ağır ceza mahkemesinde yargılandıktan sonra 10 yıl hapis cezası aldı. Çatal cezasını fazla bularak Yargıtay'a başvurup yerel mahkemenin kararını temyize götürdü. Ancak Yargıtay yerel mahkemenin 10 yıl hapis cezasını onadı. Bunun üzerine Çatal için yakalama kararı çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri karar üzerine hükümlüyü aramaya başladı. Polis hükümlünün Reşatbey Mahallesi'ndeki bir evde olduğunu tespit edip operasyon yaptı. Polis kapıyı çalıp "aç polis" diye bağırınca hükümlü apartmanın arkasından çarşafları birbirine bağlayarak kaçmaya çalıştı. Ancak polis de hükümlünün kaçacağını düşünerek apartmanın arkasında da önlem aldı. Hükümlü bağladığı çarşaflarla aşağıya doğru inmeye başladı. Bu sırada çarşafın düğümü çözülünce Can Perk Çatal, 2. kattan aşağı düştü. Çatal, tenteye çarpıp delerek zemine çakıldı. Ağır yaralanan Çatal, olay yerine çağrılan ambulans ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hükümlünün ciğerine kırılan kaburga kemiği battığı, plastik tenteye çarptığı sırada boyun sinirleri zedelendiği belirlendi. Yoğun bakıma alınan Can Perk Çatal'ın boynundaki sinirleri zedelendiği için ömür boyu gözünün ve ağzının açık kalacağı öğrenildi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler