HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

POLNET çöktü, gümrüklerde işlemler durdu

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı POL-NET bilgisayar sistemindeki teknik arıza nedeniyle tüm gümrüklerde giriş-çıkış işlemleri durdu.

Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yapmak için bekleyen çok sayıda araç, uzun kuyruklar oluşturdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı POL-NET bilişim sisteminde, saat 19.00 sıralarında arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle tüm gümrük kapılarında pasaport kontrol işlemleri durdu. Kapıkule gümrük sahasında giriş yapmak isteyen çok sayıda araç sürücüsü, veri tabanında meydana gelen arızanın giderilmesini bekledi. Arıza nedeniyle Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule Gümrük Kapıları'nda da işlem yapılamadı.

Atatürk Havalimanı'nda da giriş ve çıkışlarda aksama oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan POLNET bilgi sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle Türkiye genelinde sınır kapılarında olduğu gibi Atatürk Havalimanı'nda da giriş ve çıkış işlemlerinde aksamalar meydana geldi.

POLNET bilgi sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle Türkiye genelinde sınır kapılarında giriş ve çıkış işlemleri manuel olarak yapılırken, Atatürk Havalimanı'nda ise yolcular pasaport kontrol noktalarında beklemek zorunda kaldı. Saat 18.20-21.00 saatleri arasında süren arıza sebebiyle yolcuların çıkış işlemleri manuel olarak yapıldı. Arızanın giderilmesinin ardından saat 21.00 itibariyle pasaport işlemleri normale döndü.

THY'den yolcularına uyarı

Türk Hava Yolları resmi internet sitesinden yolcularını uyaran bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Türkiye genelinde yaşanan "Pasaport Sistemi Arızası " sebebiyle uçuşlarınızda herhangi bir mağduriyet yaşamamanız için alana varışlarınızı normalden daha erken planlamanızı tavsiye ederiz. Güncel uçuş bilgilerini mobil uygulamalarımızdan veya web sitemizden takip edebilirsiniz."

6.5 SAATLİK ARIZA KAPIKULE'DE KUYRUĞA NEDEN OLDU

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı POL-NET bilgisayar sisteminde saat 19.00 sıralarında yaşanan teknik arıza, 6.5 saat sonra giderildi. Arıza nedeniyle Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarında giriş-çıkış işlemi yapılamayınca, Avrupa'ya yük taşıyan TIR'lar Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaklaşık 6 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Çıkış yapmak için gelen küçük araçlar ise gümrük dışına taşarak yaklaşık 2 kilometrelik kuyruğa neden oldu.

BEKLERKEN UYUYA KALDILAR

Arızanın giderilmesini bekleyen sürücülerin araçlarında uyuyakaldıkları görüldü. Bulgaristan'a çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na geldiğini ifade eden İsmail Ayaz, "6 saattir sınır kapısının girişinde geçmeyi bekliyoruz. Ne olduğunu bize anlatan da yok. Her zaman geldiğimizde bir sorun oluyor. Türk tarafında olmasa bu kez de Bulgaristan'a sorun oluyor, yine bekliyoruz" dedi.

Saat 01.30 sıralarında arızanın giderilmesinin ardından Kapıkule'nin yanı sıra Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli, Yunanistan'a açılan İpsala ve Pazarkule Gümrük Kapıları'nda da yeniden gümrük işlemleri yapılmaya başlandı.

DHA

En Çok Aranan Haberler