HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Posbıyık'tan dere yatağı uyarısı

Ereğli İlçesi Belediye Meclisi, ikinci oturum için Halil Posbıyık başkanlığında toplandı. Başkan Posbıyık, meclis toplantısı öncesinde dere yataklarına dikkat çekti

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda, AK Parti'li üyelerin 3'ü ve bağımsız üyelerin 2'sinin katıldığı, CHP grubunun tam olarak hazır olduğu toplantıda gündem dışı olarak yaptığı konuşmada, dere yataklarında DSİ tarafından sürdürülen çalışmaların, müteahhit hataları nedeniyle tehlike arz ettiğini söyledi.

Belediye tarafından alınan önlemler sayesinde yağışlı havanın büyük bir felakete dönüşmeden atlatıldığını iddia eden Posbıyık, "Aylar önce yerel basına demeç verdik. DSİ Kabasakal Deresi'nde çalışma yapıyor. DSİ'yi, kaymakamlığı uyardık. Müteahhit, hafriyatı dere kenarına yığıyor dedik. Yarın bir felaket ve sel olabilir diye ikaz ettim. Hiç kimse ilgilenmedi. Müteahhitin artıklarını görevimiz olmamasına rağmen biz temizledik. Çok şükür şu anda şiddetli bir akıntı yok. Buradan bir kez daha DSİ'yi, kaymakamlığı ve yetkilileri uyarıyorum. Yanlış bir uygulama oluyor. Müteahhit sadece istinat duvarlarını yapıyor. Hafriyatları olduğu yerde bırakıyor.” dedi.

"KIZ YETİŞTİRME YURDU ARAZİSİNİ TOKİ'YE BIRAKMAYIZ”

Yalı Caddesi'ndeki üst geçide eski Belediye Başkanı Ruhi Cöbekoğlu'nun adının verilmesi sürecinin tamamlanmasına rağmen yerel bir gazetede verilmemiş gibi gösterilmesini eleştiren ve isim vermeden ilgili gazeteyi taraflı yayın yapmakla şuçlayan Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sizlere bir müjde vermek istiyorum. Ereğli'deki kız yetiştirme yurdu arazisi, eski belediye başkanlarımızdan rahmetli Dündar Güçeri tarafından yurt yapılması için verilmiş. Ancak bunu verirken tapuya, 'burası sadece kız yetiştirme yurdu olarak kullanılacak' şerhini koydurmamış. Koymadığı için de ilerleyen zamanlarda Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü burayı TOKİ'ye verdi. TOKİ de aldı, burayı Sosyal Güvenlik Müdürlüğü'ne 5 buçuk trilyon liraya sattı. Tabi çok üzüldük. Yer belediyenin, zamanın belediye başkanı vermiş ama şer koymadığı için böyle olmuş. Tabi meseleye el koyduk, incelemeye aldık. Avukatlarımız çalıştı. Belediye başkanı olarak da büyük bir riske girdim. Çünkü bu konuda belediye adına dava açmak için çok büyük bir teminat yatırmak zorundaydık. Ama bu riski aldık, bu araziyi başkaları alıp havadan para kazanmasın diye. Ve neticede yerel mahkemeyi kazandık. Tabii ki bunun temyiz süreci olacaktır. Ancak tekrar ediyorum. Burası yurt binası olarak kullanılacaksa belediye olarak hiçbir talebimiz yok, kullanılabilir. Ancak TOKİ alacak, Sosyal Güvenlik Müdürlüğü'ne verecek, arada birkaç trilyon para alacaksa buna müsaade etmeyiz. Adalete güveniyoruz. Güvenimiz de tecelli etmiştir. Mahkemeyi kazandık. Ereğli halkına hayırlı olsun.”

Posbıyık, konuşmasının ardından, yapılan yoklama sonucu meclis oturumu için gerekli çoğunluğun olduğunu belirterek, Ereğli Belediye Meclisi'nin ekim ayı olağan toplantısını başlattı. AK Parti ve Bağımsız meclis üyelerinin önemli bir kesiminin katılmadığı gözlenen toplantıda ele alınan gündem maddelerinin tamamı oy birliği ile kabul edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler