HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rehin tutulan genci jandarma kurtardı

Rehin tutulan genci jandarma kurtardı

Gaziantep'te 5 gün önce babasına ait markette çalışırken, markete gelen kişiler tarafından gelin arabası ile kaçırılak bir köyde rehin alınan genç, polis ve jandarmanın ortaklaşa yaptığı operasyonla kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, babası Sevdin Ö.'ye ait Beybahçe Mahallesi'ndeki markette kardeşi ile birlikte çalışan E. Ö. (16), markete gelen kimliği belirsiz kişiler tarafından etkisiz hale getirilerek dışarı çıkarıldı. Gelin arabası şeklinde süslenmiş ve plakası "Mutluyuz" yazısı ile kapatılmış bir otomobile konulan E. Ö., kardeşinin bağırmalarına karşılık hızla olay yerinden uzaklaştırıldı.

16 yaşındaki E. Ö.'yü rehin alan kişilerin, aileyi sık sık telefonla arayarak çocuklarının ellerinde bulunduğunu ve 20 bin YTL fidye verilmediği taktirde E. Ö.'yü öldüreceklerini söyledikleri ileri sürüldü.

Durumun polise bildirilmesi üzerine, ailenin telefonları dinlenmeye alındı. Dinlenen telefonlardan kaçırılan E. Ö'nün İslahiye İlçesi Değirmencik Köyü'nde tutulduğu tespit edildi.

E. Ö.'nün yerinin belirlenmesinin ardından, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ve İslahiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ortaklaşa bir operasyon yaptı. Rehinecilerin elinden kurtarılan E. Ö., ailesine teslim edildi.

Operasyonda Mustafa K., Mehmet Ali P. ve Ali A., bir tabanca ve bir kelepçe ile birlikte ele geçirildi. E. Ö'nün kaçırıldıktan sonra 2 gün merkeze bağlı Göllüce Köyü'nde, 2 gün de İslahiye İlçesi Değirmencik Köyü'nde rehin tutulduğu belirlendi.

4 gün rehin tutulan ve yapılan başarılı operasyonla rehinecilerin elinden kurtarılan E. Ö., ailesine tekrar kavuşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. E. Ö., rehin tutulduğu süre içerisinde çok korktuğunu ve rehinecilerin kendisini ölümle tehdit ettiklerini kaydetti.

Baba Sevdin Ö. ise, kimseyle hiç bir problemi olmamasına rağmen çocuğununu kaçırıldığını söyledi. Sevdin Ö., kaçırılan oğlunun öldürülmesinden korktuklarını ve 4 gün boyunca büyük üzüntü yaşadıklarını ifade ederek, başarılı bir operasyonla çocuğunu kurtaran polis ve jandarmaya teşekkür ettiğini dile getirdi.

Yakalanarak gözaltınan alınan Mustafa K., Mehmet Ali P. ve Ali A. ise İslahiye İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi. Zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler