HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

‘Reza Zarraf’a koruma var, öldürülen Gülşah’a yok’

İstanbul'da, eski eşi Gülşah Sarcan'ı 8 yerinden bıçaklayarak öldüren Sinan Seven, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İSTANBUL (CİHAN)- Karar duruşması öncesi açıklama yapan bir grup kadın, "İçişleri Bakanlığı ve valilik, rüşvet karşılığında insanların cebindeki parayı soyan Raza Zarrab'a koruma vermiş. Fakat Gülşah kardeşimizin koruması yoktu.” dedi.

Davanın karar duruşması öncesi 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyesi bir grup kadın ve öldürülen Gülşah Sarcan'ın annesi, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Kadınlar, sanık Sinan Seven'in en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Grup adına açıklama yapan Nurseli Gözüaçık, "Rüşvet ile koruma sağlayan AKP'ye, kadınlar yaşamda kalmak için illa rüşvet mi vermeliydi?" diye sordu.

Platform kurucusu Işın Kurt da, "AKP, kadın düşmanı açıklamalarını bir bir sürdürürken, bir de şimdi yolsuzluk skandalları ortaya çıktı. Bu skandalda biz kadınları ilgilendiren çok önemli bir konu vardı. O da bizim yıllardır uğraştığımız, adalet kapılarında tırnaklarımızla söke söke aldığımız koruma hakkımızdı. Biz öğrendik ki rüşvet karşılığında insanların cebindeki parayı soyan hırsız Reza Zarrab'a koruma verilmiş. İçişleri Bakanlığı, valilik koruma vermiş. Fakat Gülşah kardeşimizin koruması yoktu ve ölü bedeni TEM otoyoluna atıldı." ifadelerini kullandı.

Yazılı basın açıklamasını okuyan Hazal Atay ise, "Ayakkabı kutularında sakladıkları milyonların binde birini kadınlar için kullansalardı, kadınların hayatları kurtulurdu. Öldürülen her kadın kardeşimizin ardından öfkemiz katlanarak artmakta. Kadın cinayetlerinin son bulması için hükümet yetkililerin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını, emniyet güçlerini göreve çağırıyoruz." şeklinde konuştu.

Kızının kasten öldürüldüğünü söyleyen anne Bağdagül Sarcan ise, "Gülşahımı bana versinler. Gülşahımın kanı yerde kalmayacak." dedi.

SANIĞA 25 YIL HAPİS

Açıklama sonunda eyleme katılanlar, duruşmanın yapılacağı İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıktı. Karar duruşmasına tutuklu sanık Sinan Seven ve Gülşah Sarcan'ın ailesi katıldı. Kararın açıklanmasından önce son sözü sorulan sanık Seven, "Ben eylemden dolayı çok pişmanım. Vereceğiniz karara saygı duyacağımı belirtmek isterim." dedi.

Seven'in avukatı Volkan Özgürbüz ise, "Müvekkilim, mağdurenin haksız tahriki sonucu bu suçu işlemiştir. Müvekkilim hakkında lehine hükümlerin uygulanmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Sinan Seven'in olay tarihinde 'Gülşah Sarcan'ın kasten öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak Seven'in eylemden duyduğu pişmanlık ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle ceza 25 yıla indirildi.

CESEDİ, TEM KENARINDA BULUNMUŞTU

TEM Otoyolu Eyüp mevkiinde 2013 Ocak ayı içerisinde boğazı kesilmiş halde bulunan kadın cesedinin Gülşah Sarcan'a ait olduğu belirlenmişti. Cinayet zanlısı Sinan Seven ise polise teslim olarak cinayeti itiraf etmişti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler