HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rize'de 11 kişinin yaylada mahsur kalması

Çamlıhemşin ilçesine bağlı Badara ve Gito Yaylası'nda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalanların tamamı kurtarıldı.

Rize Arama Kurtarma Ekibi (RİKE), AFAD ve İlçe Özel İdare ekipleri, önceki gün kar yağışı sebebiyle mahsur kalan Recep Yıldırım, Erkan Taşçı, Köksal Sırtlı, Mustafa Baltacı ve Özcan Taşçı'yı ilçe merkezine götürmek üzere çalışma başlattı.

Ekiplerin ulaştığı 5 kişi, akşam saatlerinde ilçe merkezine getirildi. Söz konusu süre zarfında yayla evinde konaklayan 5 kişinin sağlık sorunu olmadığı kaydedildi. Bu kişiler, İlçe Jandarma Komutanlığında ifade verdi.

Mahsur kalanlardan Recep Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç gün önce yaylaya gittiklerini belirterek, "İki arabayla yaylaya gitmiştik. Bir otomobilimiz bozulunca yardım istedik. Bir saat içinde kar bastırınca geri dönemedik. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Köksal Sırtlı ise dağ evinde bir aylık erzak olduğunu ancak elektrik ve su olmadığını ifade ederek, "Yakacağımız yeteri kadar vardı. Kar suyunu eriterek içtik, çay demledik. Yemek anlamında bir sıkıntı yaşamadık. Bir saat içinde kar bastırınca dönemedik. Yardım gelmesini bekledik" diye konuştu.

Badara ve Gito Yaylası'nda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan 11 kişiden 3'ü kendi imkanlarıyla, diğer 3 kişi ise arama kurtarma ekiplerinin çalışmasıyla dün akşam Çamlıhemşin ilçe merkezine getirilmişti.

Öte yandan, yaylada 3 gündür mahsur kaldığı belirtilen çoban ile 250 küçükbaş hayvanın kurtarılması için çalışmanın olumsuz hava şartları sebebiyle sonlandırıldığı, yarın hava şartlarına göre çalışmalara yeniden başlanacağı bildirildi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler