HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rize'de dehşetin yaşandığı kat kapatıldı

Rize'nin Pazar İlçesi'nde, geçen 20 Mart'ta ders sırasında arkadaşı 16 yaşındaki Emir Taş’ı boynundan bıçaklayarak öldüren, kendini de ağır yaralayan aynı yaştaki B.K.’nın olayı meydana geldiği Pazar Fen Lisesi’nde 9/B sınıfının bulunduğu 1’inci kat eğitime kapatıldı. Buradaki sınıflar üst katlara alındı. B.K. için başlatılan soruşturmada, korku filmi serisi 'Testere' tema alınarak hazırlanan 'Testere' oyununun bağımlısı olduğu bilgisine yer verildiği öğrenildi.

Rize'de dehşetin yaşandığı kat kapatıldı

Rize Milli Eğitim Müdürlüğü, bıçaklı dehşetin ardından eğitime bir hafta ara verilen Pazar Fen Lisesi’nde yeni düzenlemelere gitti. Olayın olduğu 9/B sınıfının da bulunduğu 1’inci kat, öğrencilerin tedirginliklerinin sürmesi üzerine eğitime kapatılırken, buradaki sınıflar üst katlara taşındı. Öğrencilere psikolojik destek verilirken, olaydan sonra izin alan bazı öğrencilerin kayıtlarını başka okullara aldırmak için okul yönetimine başvurduğu öğrenildi.

OKUL YÖNETİMİNİN İHMALİ YOKMUŞ

Bu arada, olayla ilgili başlatılan idari soruşturmada da sona gelindi. Okul yönetimi ve öğretmenlerin ifadelerinin alındığı soruşturmada, rehberlik öğretmeninin tavır ve davranışları şüphe uyandıran B.K. ile olaydan birkaç gün önce iki kez görüştüğü belirlendi. Görüşmede B.K.'nın normal tepki verdiği ve şüphe uyandıracak bir tutum sergilemediği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre soruşturmada okul yönetiminin ihmali olmadığı görüşüne yer verildi.

KENDİNİ TESTERE KARAKTERİNİN YERİNE KOYMUŞ

Soruşturmada B.K.'nın, korku filmi serisi 'Testere' tema alınarak hazırlanan 'Testere' oyunun bağımlısı olduğu bilgisine de yer verildiği öğrenildi. B.K., bölümleri geçmek için karşısına çıkan her şeyi ve insanı testere ile kesmeye odaklı oyunun karakterine ait maskeleri takarak çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

NELER YAŞANDI?

Olay Pazar Fen Lisesi'nde geçen 20 Mar'ta meydana geldi. 9/B sınıfında Tarih dersi görülürken B.K., bir anda cebinden çıkardığı bıçakla ön sırada oturan arkadaşı Emir Taş'ı boynundan bıçakladı, ardından alt kata inerek bıçağı kendi boynuna sapladı. Emir Taş hastanede hayatını kaybederke, ağır yaralanan B.K. ise ilk müdahalenin ardından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Tedavisi tamamlanan B.K. tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine konuldu. (DHA)


En Çok Aranan Haberler